8 tips om goed te slapen in het vliegtuig

Zelfs voor vaste slapers en doorgewinterde reizigers is een powernap in het vliegtuig vaak een probleem. De vele onbekende naast je ‘bed’, het monotone gebrom van de motoren, de gezonde spanning voor de reis en het geroezemoes om je heen zorgen ervoor dat je maar moeilijk kunt slapen in het vliegtuig. Flink balen tijdens de vlucht naar tropisch Gambia, veelzijdig Spanje of authentiek Italië en nog veel meer op weg naar exotisch Bali, Caribisch Curaçao of betoverend Dubai. De verveling slaat snel toe en je komt ook nog eens moe aan op je eindbestemming. Heb je alle denkbare houdingen al geprobeerd en wil het slapen in het vliegtuig nog steeds niet lukken? Dan zijn onderstaande tips handig voor jou.

vliegtuig

#1 Een nekkussen doet wonderen

Niets vervelender dan knikkebollen en wakker schrikken van je hoofd die langzaam aan steeds zwaarder wordt. Gelukkig is de oplossing simpel: een nekkussen! Je kent ze wel, de gebogen kussens die je om je nek kunt hangen en je vliegreis iets aangenamer maken. Echt comfortabel slapen in het vliegtuig zit er nog steeds niet in, maar alle beetjes helpen. Vergeet je vrolijk gekleurde, zachte of opblaasbare nekkussen dus niet mee te nemen.

#2 Verduister de omgeving met een slaapmasker

Een slaapmasker helpt je ook om beter te slapen in het vliegtuig. Door de duisternis die je zelf creëert is de kans groter dat je in slaap valt. Heb je geen slaapmasker of nekkussen in huis? Geen probleem! Aan boord van de Corendon-vliegtuigen verkoopt het personeel namelijk voor slechts €6,- een comfort pack, inclusief XL fleecedeken, slaapmasker en opblaasbaar nekkussentje.

#3 Sluit je af met oordopjes

Met oordopjes in je oren is slapen in het vliegtuig een stuk gemakkelijker. Of het nou noise cancelling doppen zijn of je tot rust komt met je eigen playlist die je via je oortjes luistert: je hebt in ieder geval geen last meer van het geluid van de stewardessen die met een karretje voorbij komen, het gerommel van je buurman en het monotone gebrom van de motoren. Ideaal!

#4 Beter een goede buur dan een verre vriend

Zit je aan het gangpad of op de middelste stoel? Dat is flink balen als je net van plan was om lekker te slapen… Tenzij je een aardige reisgenoot hebt meegenomen natuurlijk! Sluit een deal dat je even lekker je hoofd op zijn of haar schouder mag neerleggen. Zo voorkom je knikkebollen en een zere nek.

#5 Reserveer vooraf je vliegtuigstoel

Met iets meer beenruimte waar je lekker je benen kunt strekken of een mooi plekje aan het raam waar je fijn tegenaan kunt liggen, moet slapen toch niet zo’n probleem zijn. De kans dat je deze perfecte slaapstoel krijgt aangewezen in het vliegtuig is vrij klein… Vooraf een stoel reserveren is een simpele oplossing.

#6 Trek een comfortabele outfit aan

Met een lange vliegreis voor de boeg is een strak zittende of knellende spijkerbroek geen aanrader. Zeker niet wanneer je wilt slapen in het vliegtuig. Met een fijne trainingsbroek, diverse kledinglaagjes, warme sokken en grote sjaal kan jij jezelf beschermen tegen de airco en kleden naar de situatie. Jij trotseert de vliegreis met een goede voorbereiding.

#7 Informeer het cabinepersoneel

Ben je net lekker ingedut, komt de stewardess vragen of je nog iets wilt eten of drinken en controleren of je stoelriem goed vastzit… Niets vervelender dan dat! Om deze situaties te voorkomen is het verstandig om het cabinepersoneel vooraf te informeren dat je probeert te slapen en geen behoefte hebt aan een natje en/of een droogje. Daarnaast raden wij je aan om schoonheidsslaapje te bewaren tot na het opstijgen en af te breken voor de daling wordt ingezet. Tussendoor kan je ongestoord tot rust komen.

#8 Zorg voor ontspanning

Maak alvast een begin in je boek, concentreer je op een puzzeltje of luister naar je favoriete muziek. Maak het jezelf comfortabel en zorg voor ontspanning, want zo val je gemakkelijk in slaap. Je zult snel genoeg merken dat je ogen zwaarder worden en je ze vanzelf niet meer open kunt houden. Welterusten!

Mocht slapen in het vliegtuig nou echt niet lukken, dan kun je aan boord van onze vliegtuigen altijd nog gebruik maken van Airfi. Lees het laatste nieuws uit verschillende kranten, speel een spelletje of bekijk diverse films via jouw mobiele apparaat. Voordat je het weet stap je weer uit het vliegtuig en kan je vakantie écht beginnen. Ben je er nog niet helemaal uit wat je volgende bestemming gaat zijn? Check dan hier ons uitgebreide aanbod. Alvast een fijne reis en veel plezier!

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Bianca de Groot