5 leuke bestemmingen voor oud en nieuw in het buitenland

Het einde van het jaar is toch altijd een bijzondere feestdag. We sluiten een oud jaar af en beginnen fris en fruitig aan een nieuwe. Hoe klinkt oud en nieuw in het buitenland je dan in de oren? Niet verkeerd dachten we zo. Als je kiest voor een eiland in de Caribische Zee of een bestemming in Azië dan vier je oud en nieuw zelfs eerder of later dan je vrienden en familie in Nederland. Ontsnap aan de winter in Nederland en begin het nieuwe jaar onder de winterzon. Wij hebben hier alvast vijf bestemmingen voor je op een rijtje gezet. Ga je koffer maar vast pakken.

Brazilië

Als je aan Brazilië denkt, denk je vooral aan carnaval in Riooooo. Maar ook oud en nieuw is één groot feest. De inwoners van het land nemen de verwelkoming van het nieuwe jaar dan ook zeer serieus. Veel Brazilianen vieren oud en nieuw op het strand, meestal in het wit gekleed wat geluk en vrede zou moeten brengen voor het nieuwe jaar. De periode rond nieuwjaar is voor de bevolking dé vakantieperiode, te vergelijken met  onze zomervakantie.

Madeira, Portugal

Op het Portugese eiland Madeira hebben ze het helemaal goed begrepen. Oud en nieuw begin je knallend. Hier vier je de laatste dag van het jaar in een luchtige outfit op het strand. Wat wil je ook met het aangename klimaat! Wist je trouwens dat de vuurwerkshow van de hoofdstad Funchal in het Guinness Book of Records heeft gestaan? Zij weten wel waar ze hun bezoekers op trakteren! Proosten op het nieuwe jaar kan in gezellige cafés en restaurants of gezellig in de buitenlucht op de vele pleinen van de stad.

Bali

Op Bali vier je zes uur eerder oud en nieuw dan in Nederland. Op het tropische eiland draaien ze hun hand niet om voor een feestje en pakken ze groots uit. Een knalfeest als oud en nieuw wordt uitbundig gevierd. Op Kuta Beach bekijk je vanaf het middaguur een traditionele parade die duizenden mensen bij elkaar brengt om het nieuwe jaar in te luiden. In je bikini of zwembroek met een glas champagne proosten op je goede voornemens. Dát is pas een goed begin! Liever iets rustiger het jaar afsluiten kan in Ubud of de omliggende dorpjes. Hier heb je ook parades met traditionele dansoptredens, muziek, kampvuren en zogeheten Ogoh Ogoh monsters. Deze ‘monsters’ zijn handgemaakt door de lokale bevolking en weren alle negatieve gedachtes en energie.

Curaçao

Op Curaçao vieren ze vanaf de middag al oud en nieuw. Hier wordt de hele dag door genoten van lekker eten, drinken en er hangt een gezellige sfeer. Traditioneel gezien vieren veel mensen oudjaar met hun familie, maar je bent van harte welkom om bij mensen thuis aan te schuiven voor een hapje en een drankje. Niet alleen om middernacht hoor je knallen, overdag mag er op Curaçao ook al vuurwerk afgestoken worden. Ze zijn hier iets minder streng dan bij ons. Na een hele dag feesten en genieten word je ’s avonds getrakteerd op prachtige vuurwerkshows. De eilandsfeer zorgt voor een ontspannen begin van je nieuwe jaar.

Dubai

Oud en nieuw vieren in de wereldstad Dubai is wel echt iets voor op je bucketlist. Hier sluit je het jaar af in luxe en stijl. De beste vuurwerkshow kun je zien vanaf het 7-sterrenhotel Burj Al Arab en het hoogste gebouw ter wereld Burj Khalifa. De grootste stad van de Verenigde Arabische Emiraten trakteert de toeristen van over de hele wereld op een spetterend einde van het jaar met een indrukwekkende vuurwerkshow. Volgens onze Gregoriaanse kalender valt het einde van het jaar op 31 december, maar islamitische landen leven volgens de maankalender en is een jaar 11 dagen korten. Volgens de traditie wordt er geen vuurwerk afgestoken of geproost met champagne. Maar geen zorgen daar merk je in Dubai niks van. Hier geniet je volop van de vuurwerkshows en vloeien de bubbels rijkelijk.

Genoeg mogelijkheden om met je geliefden het nieuwe jaar goed te beginnen. Er wordt wel eens gezegd; hoe je het nieuwe jaar begint, zo verloopt de rest van je jaar. Dus als je goed begint op vakantie, voorspelt dit genoeg voor de rest van jouw jaar.

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie