Reisadvies Turkije

0

Het veelzijdige Turkije is een zeer geliefde vakantiebestemming. Het aangename klimaat, de heerlijke  stranden, de super-de-luxe (Ultra) All Inclusive hotels en niet te vergeten de culturele bezienswaardigheden, trekken jaarlijks veel toeristen naar de grote toeristencentra aan de Turkse Rivièra en Egeïsche kust.

Is Turkije veilig?

Er is door het Ministerie van Buitenlandse Zaken geen negatief reisadvies uitgesproken voor Turkije. Zo’n advies wordt pas uitgegeven als er sprake is van aanwijsbare veiligheidsrisico’s in een land, waardoor voor de reiziger een acute levensbedreigende situatie bestaat. In het grootste gedeelte van Turkije is dit niet aan de orde.

Vakantie Turkije veilig?

In de badplaatsen langs de kust, zoals onder andere Alanya, Side, Antalya, Marmaris, Bodrum, Belek, Kemer en Kusadasi is niets aan de hand. U kunt hier met een gerust hart vakantie vieren. Daarnaast hebben de vakantiehotels de veiligheid van hun gasten hoog in het vaandel staan. Veel accommodaties hebben dan ook eigen beveiliging die zorgdraagt voor het welzijn van de toeristen.

Risicogebieden ver weg

Bovendien liggen de genoemde vakantiebestemmingen ook nog eens op zeer grote afstand (1100-1500 km) van steden als Ankara, Istanbul, de grensstreek met Syrië en het zuidoosten van Turkije, gebieden waar het veel minder veilig is. Zo geeft bijvoorbeeld het reisadvies Istanbul aan alleen naar deze plaats af te reisen als dit strikt noodzakelijk is. Hetzelfde geldt voor Ankara, terwijl de  provincies die aan Syrië en Irak grenzen, helemaal gemeden dienen te worden.

Goede reisvoorbereiding

Niet alleen voor Turkije, maar voor elke bestemming is een goede reisvoorbereiding belangrijk. Laat u goed informeren over de actuele stand van zaken in het betreffende land, check welke noodzakelijke en gewenste inentingen u eventueel nodig heeft en zorg ervoor dat uw reisdocumenten op orde zijn. Let op straat altijd op uw persoonlijke bezittingen, vooral als u de stad ingaat want, net als op iedere vakantiebestemming, zijn oplichters en zakkenrollers altijd actief.

Heeft u vragen over de veiligheid in Turkije?

De vluchten en vakanties van Corendon naar de Turkse Rivièra en Egeïsche kust gaan gewoon door. Gaat u naar één van onze Turkse vakantiebestemmingen, dan hoeft u zich geen zorgen te maken en kunt u veilig op vakantie. Wij houden de situatie omtrent de veiligheid in Turkije te allen tijde scherp in de gaten. Heeft u vragen over de actuele situatie in Turkije, dan kunt u altijd contact opnemen met Corendon via ons Contact Center, de live chat, social media of WhatsApp.

Waar vindt u actuele reisadviezen?

Voor onze bestemmingen geldt mogelijk een reisadvies dat is opgesteld door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Een reisadvies bevat vooral informatie over de veiligheidssituatie in een bepaald land. Voor informatie over reisadviezen verwijzen wij naar de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Deze reisadviezen worden voortdurend geactualiseerd.

No comments