Zwanger en vliegen – Vliegen tijdens de zwangerschap

0
Zwanger en vliegen

Nog even lekker ontspannen tijdens een ‘babymoon’ vakantie? Zwanger zijn en vliegen, wat zijn eigenlijk de regels hiervoor? We hebben alles voor je op een rijtje gezet. Lees dus snel het blog zodat je voorbereid op vakantie gaat. We wensen je alvast een fijne vakantie en natuurlijk een hele goede zwangerschap toe! 🙂

Corendon Airlines

Wanneer je vliegt met Corendon Airlines mag dat zonder een doktersrapport tot de 28ste week van je zwangerschap.

Tussen de 28ste en 36ste week van de zwangerschap (bij meerlingen tot de 32ste week) mag je alleen vliegen met een geldige doktersverklaring of Fit 2 Fly rapport. De doktersverklaring of het Fit 2 Fly rapport moet in het Engels worden afgegeven door de behandelend arts of gynaecoloog.

Dit moet er in de verklaring staan:

  • De vermoedelijke datum van de bevalling (standaard)
  • Bevestiging dat je in goede gezondheid verkeert
  • Bevestiging dat je mag vliegen

Let op: de verklaring mag niet ouder zijn dan 1 maand (de terugvlucht inbegrepen).

Dokter

Bron: Shutterstock

Ben je langer dan 36 weken in verwachting (bij een meerling langer dan 32 weken) dan is het niet meer toegestaan om te vliegen.

Corendon Dutch Airlines

Vlieg je als aanstaande moeder met Corendon Dutch Airlines naar één van onze zonnige bestemmingen? Dan mag dit tot 36 weken van je zwangerschap, mits je beschikt over een medische verklaring die niet ouder is dan 6 dagen, terug te rekenen vanaf de datum van de vlucht. Ook in deze verklaring moet naast de vermoedelijke datum van de bevalling een bevestiging zijn opgenomen dat je in goede gezondheid verkeert en mag vliegen.

Vanaf 36 weken is het niet meer toegestaan om te vliegen, dit voor je eigen gezondheid en die van de baby. De retourvlucht dient dan ook voor de 35e zwangerschapsweek te zijn gemaakt.

36 weken

Bron: Shutterstock

Verwacht je een meerling? Dan is het vanaf 32 weken niet meer toegestaan om te vliegen.

Transavia

Bij Transavia kun je zonder medische verklaring vliegen tot 36 weken, mits er geen complicaties zijn.

Heb je complicaties tijdens de zwangerschap? Dan mag je tot 34 weken vliegen met een medische verklaring.

Overige maatschappijen

Naast de bovengenoemde 3 maatschappijen zijn er natuurlijk nog vele andere airlines waar je mee kunt vliegen. Check de website van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij voor de up to date informatie betreffende het vliegen tijdens de zwangerschap.

Bron: Shutterstock

Belangrijk

Houd er rekening mee dat, ondanks de bovenstaande regels, de gezagvoerder te allen tijde gerechtigd is om een nieuwe medische verklaring te vragen of in het ergste geval je te weigeren op de vlucht.

Daarnaast raden wij aan om meerdere kopieën te maken van de medische verklaring en deze bij je te hebben, omdat er door het cabinepersoneel om gevraagd kan worden.

Geef ook altijd de informatie aangaande de zwangerschap door aan het servicepersoneel bij de incheckbalie zodat zij op de hoogte zijn.

Corendon toestel

We hopen dat je een prettige vlucht hebt naar je vakantiebestemming. Voor de meest recente informatie check je de veelgestelde vragen.

 

Bron kopfoto: Shutterstock

No comments

Linda Hotel

Hotel in het zonnetje: Linda Hotel

Vlak bij de Turkse badplaats Side staat een pareltje van een accommodatie: Linda Hotel is een wat kleiner 5-sterren All Inclusive hotel. Hierdoor hangt er ...