Reisadvies Tunesië

Het gastvrije en zonovergoten Tunesië is sinds najaar 2017 terug van weggeweest, nadat het Ministerie van Buitenlandse Zaken vorig juli een versoepeld reisadvies voor Tunesië heeft afgegeven. Dit fijne vakantieland aan de Golf van Hammamet en de Middellandse Zee ligt op minder dan drie uur vliegen, heeft prachtige stranden, een ideaal klimaat, prima hotels en biedt de toerist heel veel waar voor weinig geld. Je hebt een ruime keuze uit vooral leuke, mooie All Inclusive hotels waar je met of zonder kinderen terecht kan voor een heerlijke vakantie.

Is Tunesië veilig om op vakantie te gaan?

Sinds eind juli 2017 is het reisadvies Tunesië voor de hoofdstad Tunis, het eiland Djerba en de smalle toeristische kuststrook versoepeld. Het reizen naar die gebieden wordt door het Ministerie van Buitenlandse Zaken niet meer ontraden. Volgens datzelfde ministerie zijn door de Tunesische autoriteiten allerlei veiligheidsmaatregelen genomen in het toeristische kustgebied. Zo zijn er op veel locaties militairen en politie aanwezig en nemen veel hotels en andere toeristische bestemmingen extra veiligheidsmaatregelen. Bij de toegang tot hotels en resorts worden regelmatig controles uitgevoerd en wordt er gebruikgemaakt van camerabewaking. De Tunesische hoteliers, de lokale overheden en de lokale middenstand doen er alles aan om de toeristen weer het vakantiegevoel terug te geven. Buitenlandse gasten worden dan ook met open armen ontvangen. Buiten de hierboven genoemde gebieden wordt het reizen nog wel afgeraden. Reis bijvoorbeeld niet naar de grensgebieden met Libië en Algerije, de woestijngebieden bij de stad Tataouine en het Chaambi-gebergte.

Tunesie

Veiligheid in Tunesische badplaatsen

Corendon biedt alleen vakantieresorts aan die in het veiligere gebied liggen. Zo geldt het versoepelde reisadvies Tunesië onder andere voor de badplaatsen aan de Golf van Hammamet. Denk hierbij aan Sousse, Monastir, Hammamet, Port el Kantaoui, Skanes, Nabeul en Mahdia. Corendon gaf eind 2016 al aan weer vakanties naar Tunesië te gaan aanbieden. Dit in navolging van reisorganisaties in omringende landen als Duitsland en Frankrijk die ook weer volop naar dit vakantieland vlogen. Nu het reisadvies vanaf juli 2017 ook in Nederland eindelijk is versoepeld, volgde vrijwel meteen een sterke toename in de vraag naar vakanties naar Tunesië. Met de inzet van vijf vluchten konden al vele gasten in het naseizoen en tijdens de herfstvakantie met Corendon naar Tunesië afreizen. Vanaf het voorjaar 2018 vliegt Corendon tenminste twee keer per week vanaf Schiphol en eenmaal per week vanaf Maastricht naar Tunesië. 

Tunesie

Goede reisvoorbereiding

Voor elke bestemming, dus ook voor Tunesië is het belangrijk je goed voor te bereiden. Volg de berichten in de media en informeer naar de laatste ontwikkelingen in het land. Ga bijtijds na welke gewenste en noodzakelijke vaccinaties je nodig hebt en vergeet ook je reisdocumenten niet te checken voordat je afreist naar Tunesië.

Heb je vragen over de veiligheid in Tunesië?

De vluchten en vakanties van Corendon naar Tunesië gaan gewoon door. Ga je naar één van onze badplaatsen aan de Golf van Hammamet, dan hoef je je geen zorgen te maken en kun je veilig op vakantie. Wij houden de situatie omtrent de veiligheid in Tunesië altijd scherp in de gaten. Heb je vragen over de actuele situatie in Tunesië, dan kun je altijd contact opnemen met Corendon via ons Contact Center, de live chat, social media of WhatsApp. Daarnaast is het aan te raden altijd het laatste nieuws te volgen en het meest actuele reisadvies voor Tunesië te checken op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Tunesie

Waar vind je actuele reisadviezen?

Voor onze bestemmingen geldt mogelijk een reisadvies dat is opgesteld door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Een reisadvies bevat vooral informatie over de veiligheidssituatie in een bepaald land. Voor informatie over reisadviezen verwijzen wij naar de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Deze reisadviezen worden voortdurend geactualiseerd.

 

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie