Reisadvies Portugal

Portugal is al jaren een populaire vakantiebestemming met z’n intieme baaitjes, mooie stranden en authentieke dorpjes verscholen in een fraai landschap van olijfgaarden, tarwevelden en wijngaarden. En dan hebben we het nog niet over het brede aanbod aan hotels gehad waar je van een zonovergoten verblijf kunt genieten. Rest de vraag: Is Portugal veilig om op vakantie te gaan?  

Is Portugal veilig?

Zie jij een vakantie naar Portugal wel zitten, dan is het altijd fijn om te weten of dit land wel veilig is. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken houdt de veiligheidssituatie in diverse vakantielanden nauwlettend in de gaten. Wanneer er aanwijsbare veiligheidsrisico’s in een land gelden waardoor er levensbedreigende situaties voor reizigers kunnen ontstaan, geeft het Ministerie een negatief reisadvies af.

Het huidige reisadvies Portugal, uitgegeven door het Ministerie van Buitenlandse Zaken, geeft aan dat er geen bijzondere veiligheidsrisico’s zijn voor Portugal. Portugal is over het algemeen veilig te noemen. Dit betekent dat je met een gerust hart naar deze Middellandse Zeebestemming kunt afreizen.

Waar je wel altijd rekening mee moet houden is kleine criminaliteit. Denk hierbij aan kleine vergrijpen, zoals geldwisseltrucs en zakkenrollen. Dit komt vooral voor op toeristische plekken en bijvoorbeeld in het openbaar vervoer en bij evenementen. Houd daarom altijd zicht op je bezittingen en laat waardevolle eigendommen in de kluis van je hotel.

In Portugal komen bijna elk jaar bosbranden voor. Zeker in de zomermaanden kunnen bosbranden voor veel schade zorgen. Ben je van plan om in deze periode naar Portugal te gaan? Volg dan de berichten in de media en informeer je over de situatie.

 

Goede reisvoorbereiding

Niet alleen voor Portugal, voor élke bestemming is een goede reisvoorbereiding niet onbelangrijk. Laat je informeren over de huidige stand van zaken in het betreffende land, ga op tijd na welke noodzakelijke en gewenste inentingen je eventueel nodig hebt en zorg ervoor dat je reisdocumenten op orde zijn. Let altijd op je persoonlijke bezittingen, vooral als je de stad ingaat want, net als op iedere vakantiebestemming, zijn zakkenrollers en oplichters altijd actief.

Heb je vragen over de veiligheid in Portugal?

Ga je naar één van de Portugese badplaatsen aan de Algarve of wordt het een wandelvakantie op het Portugese bloemeneiland Madeira, dan hoef je je geen zorgen te maken en kun je veilig op vakantie. Wij houden de situatie omtrent de veiligheid op al onze vakantiebestemmingen altijd scherp in de gaten. Heb je vragen over de actuele situatie in Portugal, dan kun je altijd contact opnemen met Corendon via ons Contact Center, de live chat of social media.

Waar vind je actuele reisadviezen?

Voor onze bestemmingen geldt mogelijk een reisadvies dat is opgesteld door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Een reisadvies bevat vooral informatie over de veiligheidssituatie in een bepaald land. Voor informatie over reisadviezen verwijzen wij naar de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Deze reisadviezen worden voortdurend geactualiseerd.

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie