Reisadvies Griekenland

Griekenland staat bekend om zijn ongerepte stranden, helderblauwe zee en meer dan 300 dagen zon per jaar, maar heeft nog veel meer te bieden. Dit land is namelijk ook een belangrijke historische bestemming met vele bezienswaardigheden en een rijk cultureel erfgoed. De zonovergoten Griekse eilanden met ieder hun eigen, unieke charme? Enorm geliefd vanwege de onbeperkte mogelijkheden voor liefhebbers van strand, watersport, natuur en cultuur. Voor een plezierige en veilige vakantie naar Griekenland, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van het actuele reisadvies, want iedereen wil natuurlijk veilig op reis!
Griekenland

Is Griekenland veilig om op vakantie te gaan?

Heb je besloten om naar Griekenland op vakantie te gaan? Dan is het fijn om te weten wat het reisadvies voor Griekenland in 2019 is en of het een veilige bestemming is voor je vakantie. Griekenland is een Europees land en het reisadvies voor Griekenland is vrijwel altijd positief. De strenge hervormingen in het belastingstelsel, de kredietcrisis en de vluchtelingenstroom kunnen in Griekenland echter wel voor onrust zorgen. Je zult doorgaans als toerist weinig problemen ondervinden. Toerisme is een belangrijke bron van inkomsten voor de Grieken. Belangrijke toeristische bestemmingen zijn de Griekse eilanden zoals Kreta, Rhodos, Samos, Corfu, Kos, Lesbos en Zakynthos.
Zakynthos

Veiligheid in Griekse badplaatsen

Wil je weten wat het reisadvies voor Griekenland is, dan kun je het beste de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten houden. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft op basis van de actuele situatie aan of er een positief reisadvies Griekenland is of een negatief reisadvies Griekenland. Natuurgeweld zoals bosbranden of stakingen en demonstraties kunnen voor onrust zorgen. Met name in Athene kunnen demonstraties uitlopen in rellen. Ook heeft elk land zijn wetten, regels en gebruiken, deze kunnen anders zijn dan in Nederland. Als je een land bezoekt, moet je je aan deze wetten, regels en gebruiken houden, net als de inwoners van het land zelf. Zo mag je bijvoorbeeld in Griekenland geen foto’s maken van militaire objecten.
Kreta

Goede reisvoorbereiding

Een gewaarschuwd mens telt voor 2 dus ga dan ook goed voorbereid op reis naar Griekenland. Let er bij je reisvoorbereiding goed op in welke regio’s van Griekenland dit advies geldt. Deze hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Doel van dit reisadvies is om je te informeren over de veiligheid in Griekenland. De veiligheid heeft onder meer betrekking op het aantal misdrijven, demonstraties en rellen, de verkeersveiligheid en actuele noodsituaties door natuurrampen. Ook veiligheidsrisico’s met betrekking tot ziektes en gezondheid en epidemieën worden in dit reisadvies meegenomen.
Mocht je binnenkort op vakantie gaan naar Griekenland dan hebben wij een aantal tips zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
Ga bijtijds na welke gewenste en noodzakelijke vaccinaties je nodig hebt.
Controleer je reisdocumenten voordat je afreist naar Griekenland.
Voor je naar Griekenland vertrekt controleer het actuele reisadvies.
Scan belangrijke documenten en pasjes zoals paspoort en ID-kaart en sla deze op.
Houd de media in de gaten voor nieuws uit Griekenland.
Rhodos

Heb je vragen over de veiligheid in Griekenland?

Ga je naar één van onze Griekse eilanden, dan hoef je je geen zorgen te maken en kun je veilig op vakantie. Wij houden de situatie omtrent de veiligheid in Griekenland altijd scherp in de gaten. Heb je vragen over de actuele situatie in Griekenland, dan kun je altijd contact opnemen met Corendon via ons Contact Center, de live chat of social media. Daarnaast raden wij aan altijd het laatste nieuws te volgen en het meest actuele reisadvies voor Griekenland te checken op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
Samos

Waar vind je actuele reisadviezen?

Voor informatie over reisadviezen verwijzen wij je naar de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Wijzigingen in de actuele situatie kunnen snel plaatsvinden. De reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken worden voortdurend geactualiseerd.

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie