Reisadvies Bulgarije

Bulgarije is een land vol natuur, strand en gezelligheid. Het land wordt terecht het ‘best bewaarde geheim van Europa’ genoemd. Naast de goudgele stranden aan de Zwarte Zee biedt Bulgarije een enorm rijke geschiedenis, een bijzonder gastvrij volk en een bruisend uitgaansleven. De zandstranden lopen vaak langzaam af in zee. De badplaats Sunny Beach heeft een gezellig en divers uitgaanscentrum. Houd je meer van rust, natuur en cultuur dan zijn de mooie authentieke plaatsen Nessebar en Sozopol perfect. Daarnaast zijn de prijzen voor de maaltijden en drankjes verrassend goedkoop. Bulgarije biedt je vele mogelijkheden voor een geslaagde vakantie, maar wat is het reisadvies voor Bulgarije?

Nessebar

Is Bulgarije veilig om op vakantie te gaan?

Voor een veilige en plezierige vakantie naar Bulgarije, is het belangrijk op de hoogte te zijn van het actuele reisadvies van 2019. Je wil natuurlijk veilig op reis naar Bulgarije! Bulgarije is een veilig land waar je niet veel meer risico loopt om met criminaliteit in aanraking te komen dan in andere landen.
Er komen in Bulgarije aan de grens of bij doorreis gevallen van afpersing voor. Het beste is om gewoon overdag te reizen en er wordt afgeraden in de auto te overnachten. Per auto door Bulgarije reizen is zeker mogelijk alleen het heeft wel een risico. Vooral west Europese auto’s worden nog wel eens gestolen of overvallen door personen die zich voordoen als verkeerspolitie. Er zijn wijken in steden die je beter kunt vermijden, maar vaak zijn deze wijken al te herkennen aan de bouwstijl van de huizen en de omgeving. De badplaatsen die Corendon aanbiedt zijn: Sunny Beach, Sozopol, Pomorie, Obzor, Nessebar, Duni en Byala. Deze badplaatsen liggen aan of vlak bij de Zwarte Zee.

Sozopol

Veiligheid in Bulgaarse badplaatsen

Voor het meest actuele reisadvies voor de Bulgaarse badplaatsen kun je het beste checken op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het ministerie van buitenlandse zaken geeft op basis van de actuele situatie aan of er een positief reisadvies Bulgarije is of een negatief reisadvies Bulgarije. In Bulgarije zijn de veiligheidsrisico’s vergelijkbaar met wat je in Nederland gewend bent. Let op jezelf en je eigendommen. Net zoals je dat in Nederland doet. In Bulgarije vindt veel autodiefstal plaats. Vooral in de nacht vinden overvallen plaats. Bijvoorbeeld door personen die zich voordoen als verkeerspolitie. Ook komen er nog steeds gevallen voor van afpersing aan de grens of bij doorreis. Bij twijfel, onderteken geen documenten in het Bulgaars die je door de politie worden gegeven. Vraag dan altijd om een tolk. Bulgarije heeft als elk land zijn wetten, regels en gebruiken, deze kunnen afwijken van Nederland en je dient je aan deze wetten, regels en gebruiken te houden.

Pomorie

Goede reisvoorbereiding

Let er bij je reisvoorbereiding goed op in welke regio’s van Bulgarije dit advies geldt. Deze hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Doel van dit reisadvies Bulgarije is om je te informeren over veiligheidsrisico’s, verkeersveiligheid en gezondheid. Mocht je binnenkort op vakantie gaan naar Bulgarije dan hebben wij een aantal tips zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
Ga bijtijds na welke gewenste en noodzakelijke vaccinaties je nodig hebt. Controleer je reisdocumenten voordat je afreist naar Bulgarije. Voor je naar Bulgarije vertrekt controleer het actuele reisadvies. Scan belangrijke documenten en pasjes zoals paspoort en ID-kaart en sla deze op. Houd de media in de gaten voor nieuws uit Bulgarije. Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken. Maak Bulgarije favoriet, dan ontvang je een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heb je ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van je paspoort.

Byala

Heb je vragen over de veiligheid in Bulgarije?

Heb jij je vakantie voor 2019 al geboekt naar Bulgarije dan hoef je je geen zorgen te maken en kun je veilig op vakantie. De situatie omtrent de veiligheid in Bulgarije wordt altijd scherp in de gaten. Mocht je toch vragen hebben over de actuele situatie in Bulgarije, dan kun je altijd contact opnemen met Corendon via ons Contact Center, de live chat of social media. Volg daarnaast het laatste nieuws en het meest actuele reisadvies voor Bulgarije op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Dit advies wordt dagelijks bijgewerkt op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Je blijft echter zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van jouw reis. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie in dit blog!

Sunny Beach

Waar vind je actuele reisadviezen?

Voor informatie over reisadviezen verwijzen wij je naar de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Wijzigingen in de actuele situatie kunnen snel plaatsvinden. De reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken worden voortdurend geactualiseerd.

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie