Inpakstress; Hoe kunt u dit voorkomen?

Inpakstress is bijna niet te voorkomen als u op vliegvakantie gaat, en het wordt er niet gemakkelijker op nu u moet betalen voor het inchecken van uw koffer. Het is meer dan ooit zaak het aantal bagagekilo’s scherp in de gaten te houden, zodat u op de luchthaven niet voor verrassingen komt te staan. Hou er bij het inpakken in ieder geval rekening mee dat er nog genoeg ruimte over is voor een paar souvenirs en zorg ervoor dat uw kleding kreukvrij aankomt. Want de eerste avond in een verfrommeld zomerjurkje of verkreukeld overhemd aan het diner verschijnen is ook zo ongezellig. Tien tips voor het snel, efficiënt en kreukvrij inpakken van uw koffer:

1. Plan vooruit
Leg in de dagen voor vertrek alvast dingen klaar die u mee wilt nemen. Die fijne spijkerbroek die net uit de wasmachine komt, de nieuwe fles zonnebrand, een boek dat u wilt lezen en zaken die echt niet vergeten mogen worden zoals een zonnebril en medicijnen.

2. Handdoeken
Check bij het hotel of er strandhanddoeken beschikbaar zijn. Het is heerlijk om je neer te vleien op een lekker grote handdoek, maar minder fijn om de joekel in uw koffer te proppen om er vervolgens achter te komen dat het hotel de badlakens op grote stapels klaarlegt bij het zwembad.

3. Hou het klein
Vouw topjes, blouses, vestjes en eventueel een trui maar één keer dubbel om kreukels te voorkomen. Jurken en rokjes die mee moeten hangt u vast bij elkaar en pakt u als laatste in. Sla ook deze een keer dubbel en leg ze zo glad mogelijk als laatste in de koffer.

4. Accessoires onderin de koffer
Boeken, reisgidsen en schoenen gaan onderin de koffer. Schoenen vult u eventueel met sokken of met opladers van alle elektronica die mee gaat. Stop de schoenen in een schoenenzak om uw kleren niet vuil te maken. Vergeet niet het boek dat u in het vliegtuig wilt lezen in de handbagage te doen. U kunt ook overwegen een e-reader aan te schaffen.

5. Draag lange kleding tijdens de vlucht
Neemt u ‘zware’ kleding mee op vakantie, zoals een spijkerbroek, wandelschoenen of een mooi colbert, trek dit dan aan tijdens de reis. Dat scheelt gewicht in uw koffer.

6. It’s all about the kilo’s
Weeg de koffer voor vertrek. Teveel kilo’s is niet alleen duur, het is ook een vervelende stressfactor wanneer u op de luchthaven opeens spullen moet overhevelen van koffer naar handbagage. Realiseert u zich in ieder geval voor het inpakken dat een nog lege koffer al snel twee tot drie kilo weegt.

7. Rollen, rollen, rollen!
Gaat er een flinke stapel T-shirts mee? Rol deze dan op en leg ze op loze plekjes in de koffer, bijvoorbeeld aan de randen. Oprollen voorkomt kreuken en het scheelt veel ruimte. Ook ondergoed en badkleding leent zich goed voor het opvullen van ruimtes, bijvoorbeeld tussen de schoenzakken.

8. Toiletspullen
Toiletspullen pakt u als laatste in, maar het is wel handig om crèmes, shampoo enzovoort alvast klaar te zetten, het liefst in kleine reisflesjes. Om het risico van lekken te voorkomen, is het handig de dopjes af te plakken met tape.

9. Inpaklijst
Maak een inpaklijst en vul deze na de vakantie aan met spullen die u achteraf toch gemist heeft. Gebruik de lijst bij de eerstvolgende vakantie. Zo gaat u nooit meer met teveel of te weinig op pad. Wij hebben een handige printbare inpaklijst voor u gemaakt, die u hier kunt downloaden.

10. Weest streng voor uzelf
Behoed uzelf voor overtollige, dure bagagekilo’s en wees streng voor uzelf. Pak alleen spullen in die u echt nodig heeft. Bijvoorbeeld een paar leuke setjes voor ’s avonds die u met elkaar kunt combineren en geen stapel truitjes als u naar een warm land gaat. Niet zes paar schoenen, maar maximaal drie: een paar voor dat chique diner, een paar voor overdag en prettige loopschoenen. Slippertjes wegen trouwens vrijwel niets…

Bent u op zoek naar een goedkope vakantie? Kijk dan eens naar de actuele aanbiedingen op Corendon.nl

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie