Strand & Cultuur: 5 Bezienswaardigheden op Kos

0
Bezienswaardigheden Kos

Het Griekse eiland Kos is het perfecte vakantieoord voor zonaanbidders en cultuurliefhebbers. Want Kos herbergt niet alleen schitterende stranden, maar ook vele culturele en archeologische schatten. Hierbij een overzicht van enkele favoriete bezienswaardigheden op Kos!

1. Asklepieion

Bezienswaardigheden Kos - Asklepieion

Foto: Ming-yen Hsu

Wist je dat op Kos ’s werelds eerste ziekenhuis is gebouwd? Tijdens het vroege christendom bouwde Hippocrates hier een Grieks sanatorium waar chronisch zieke patiënten werden verzorgd. Vandaag de dag is het de belangrijkste bezienswaardigheid op Kos. Naast het bezichtigen van marmeren pilaren en trappen kun je in het bijbehorende museum oude medische instrumenten van Hippocrates bekijken. Je vindt het Asklepieion ongeveer 4 kilometer ten noorden van Kos-stad.

2. Paradise Beach

Bezienswaardigheden Kos - Paradise Beach

Foto: Anna & Michal

Paradise Beach maakt zijn naam meer dan waar! Dit schitterende zandstrand ligt in een 10 kilometer lange baai en wordt omzoomd door groene palmen en heuvels. De zee schreeuwt hier gewoon om een duik: het water is helder, kalm, ondiep en lekker warm. Ligbedjes en parasols zijn te huur en bergopwaarts is een restaurant met uitzicht op zee. Paradise Beach ligt 33 kilometer verwijderd van Kos-stad.

3. Odeon

Bezienswaardigheden Kos - Odeon

Foto: Wikimedia Commons

Vanaf Kos-stad is het slechts een kwartiertje lopen naar dit kleine, Romeinse amfitheater. Het Odeon is grotendeels gerestaureerd, maar geeft goed weer hoe de klassieke Griekse theaters er vroeger uitzagen. Klim naar de top en bewonder het uitzicht. Of neem plaats op een van de zitplaatsen waar vele jaren geleden de Griekse toeschouwers zaten.

4. Marmari Beach

Bezienswaardigheden Kos - Marmari Beach

Foto: Anna & Michal

Nog zo’n fijn strand op Kos is Marmari Beach, 15 kilometer ten zuidwesten van Kos-stad. Er liggen hier meerdere strandjes naast elkaar met wit zand en helder zeewater. Ligbedjes en parasols zijn te huur. Uitgezwommen? Op het strand zijn veel taverna’s waar je heerlijk kunt eten.

5. Kasteel in Kos-stad

Bezienswaardigheden Kos - Kasteel Kos-stad

Foto: Wikimedia Commons

Ga een paar eeuwen terug en waan je in het tijdperk van de ridders. Het kasteel van Kos-stad is gebouwd ter bescherming tegen aanvallen vanaf zee. Op deze plek vonden vroeger vele veldslagen plaats, waardoor het grootste gedeelte van het kasteel is verwoest. De buitenmuren zijn grotendeels overeind gebleven en bieden een uniek uitzicht over de stad, de haven en de kust.

Geniet zelf van de mooie stranden en rijke cultuur op Kos. Bekijk hieronder onze suggesties!

Kopfoto: Pixabay

No comments

Hotel in het zonnetje: Arena Hotel

Arena Hotel is een prachtig 4-sterren All Inclusive hotel op het Spaanse eiland Fuerteventura. Hier kom je om te genieten van het goede leven. Als ...