Zonbestemmingen Europa

Een stralende zon en strakblauwe lucht zijn toch wel de hoofdingrediënten voor een geslaagde zonvakantie. Af en toe een wolkje die zorgt voor de nodige verkoeling moet geen probleem zijn, maar wie zit er tijdens een vakantie te wachten op een serieuze plensbui op zijn of haar kop? Eigenlijk niemand wil dat risico lopen, maar de echte zonaanbidders onder ons al helemaal niet… Ver van huis op onder andere de idyllische Antillen, in het kleurrijke Thailand en het warme Egypte is de kans op neerslag gering, maar ook binnen Europa zijn er geweldige zonbestemmingen waar jij je dosis vitamine D even lekker kan opkrikken. Benieuwd welke bestemmingen dit zijn? Lees dan snel verder!

Spanje

Spaanse jurken
Het land van de sangria en de tapas, van de siësta en de Flamenco… Bienvenido a España! Aan zonuurtjes geen tekort in het prachtige Spanje. Wat denk je van een vakantie aan de uitgestrekte kustlijn van de Costa Blanca? Eén van de zonbestemmingen met het beste klimaat van Europa, want zelfs in de winter is het hier rond de 20 graden. Maar onderschat de 3000 zonuren per jaar aan de Costa de la Luz en de 320 dagen zonneschijn aan de Costa del Sol niet! Als je het ons vraagt een heerlijke zonbestemming binnen Europa!
Niet alleen op het vaste land van Spanje is het prima vertoeven, ook de zonnige Balearen en de prachtige Canarische Eilanden lenen zich uitstekend voor een zonovergoten vakantie. Waar Mallorca en Ibiza vooral populair zijn in de zomerperiode, zijn de veelzijdige eilanden Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote en Tenerife ook nog populaire winterzonbestemmingen. Wat wil je tijdens een zonvakantie nog meer?

Bulgarije

Bulgaars dorpje
Je verwacht het misschien niet, maar ook Bulgarije is een heerlijke zonbestemming binnen Europa! Voorzien van prachtige lange zandstranden, een uitstekend landklimaat en een ideale ligging aan de Zwarte Zee zit je hier in de zomermaanden perfect. Met aangename temperaturen tussen de 25 en de 30 graden is het ook niet te warm om een van de vele activiteiten te ondernemen. Wat denk je van een bijzondere jeepsafari naar het binnenland van Bulgarije, een cultureel uitstapje naar het authentieke Plovdiv of een middag struinen door het historische deel van Nessebar? Dit alles, inclusief het heerlijke zonnetje die tot wel 10 uur per dag op je bolletje straalt, maakt Bulgarije een van onze favoriete zonbestemmingen in Europa!

Griekenland

Griekse huisjes
Een andere populaire zonbestemming onder Nederlanders is het sfeervolle Griekenland! Niet gek, want in het land van de ouzo en de tzatziki en de prachtige bijbehorende eilanden schijnt de zon meer dan 300 dagen per jaar! Het heerlijke mediterrane klimaat brengen een gemiddelde temperatuur van 25 tot 30 graden met zich mee, met in het hoogseizoen uitschieters tot wel 40 graden op de Griekse eilanden in de Egeïsche zee! Als dat geen prachtige zonvakantie is weten wij het ook niet meer… Welk van deze veelzijdige Griekse zonbestemmingen kies jij: Corfu, Kos, Kreta, Lesbos, Rhodos, Samos of toch het geliefde Zakynthos?

Portugal

Portugees strand
Geen betere bestemming om in alle rust te genieten van de warme zonnestralen, prettige temperaturen en goudgele zandstranden dan in Portugal! Door zijn geweldige ligging aan de Atlantische Oceaan is het hier over het algemeen iets koeler dan in buurland Spanje, maar neemt niet weg dat dit Zuid-Europese land een héél aangename zonbestemming is. Ontdek de prachtige rotsformaties in de Algarve, stort je in het feestgedruis van de bruisende badplaats Albufeira of bezoek het exotische bloemeneiland Madeira, waar je uiteraard ook kunt genieten van het prachtige weer. Niet voor niets wordt dit het eiland van de eeuwige lente genoemd. Wist je trouwens dat je in dit Zuid-Europese land ook heel goed kunt snorkelen? Als je  het ons vraagt een té gekke activiteit op deze zonovergoten bestemming! Je leest het goed: a bela Portugal is nog zo’n fantastische Europese zonbestemming.

Voor een welverdiende vakantie onder de stralende zon hoef je helemaal niet ver van huis te zijn. Of het nou zomer is of winter, ook in Europa vind je hele fijne zonbestemmingen waar jij weer helemaal kunt opladen! Welk pareltje spreekt jou het meest aan: het fraaie Spanje, ongerepte Bulgarije, veelzijdige Griekenland of het prachtige Portugal? Corendon heeft gegarandeerd een comfortabele accommodatie in het aanbod om jouw vakantie naar de zonbestemmingen in Europa compleet te maken. Fijne vakantie!

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Bianca de Groot