Zo maak je de mooiste vakantiefoto’s

0
Vakantiefoto's nemen

Je hoeft geen professional te zijn om mooie vakantiefoto’s te maken. Met een beetje oefening en creativiteit kun je een simpele foto in een kunstwerk veranderen! Lees deze 10 tips en je komt gegarandeerd thuis met een aantal prachtige vakantiefoto’s.

1. Kies een onderwerp
Wat wil je laten zien? Kies een onderwerp voordat je begint met klikken en kijk hoe je dit het beste vast kunt leggen.

2. Kom dichterbij
Hoe dichterbij je komt, hoe meer interessante details je kunt vastleggen. Laat wel nog wat ruimte vrij bij de randen van de foto, zodat je je foto nog kunt bijsnijden.

Vakantiefoto's nemen - Close up

Foto: Casia

3. Houd alle opties open
Maak dezelfde foto zowel staand als liggend. Een staande foto zorgt voor meer afwisseling in je fotoalbum en maakt het net wat interessanter.

4. Neem je tijd
Probeer 5 tot 10 goede foto’s te maken in plaats van 200 snapshots.

5. Zet je wekker
Het licht bepaalt grotendeels hoe mooi je foto wordt. De mooiste vakantiefoto’s maak je in de vroege ochtend of bij zonsondergang.

Vakantiefoto's nemen - Zonsopkomst

Foto: Robin Robokow

6. Neem een siësta
Trakteer jezelf op een middagdutje; overdag is het licht te fel om echt mooie foto’s te maken. Daag jezelf uit door dat ene mooie straatje ’s avonds vast te leggen of een landschap te fotograferen met maanlicht.

7. Fotografeer locals
De meest interessante en inspirerende vakantiefoto’s die je kunt maken zijn foto’s van locals. Vraag van tevoren wel even toestemming. Meestal is dit geen probleem wanneer je het beleefd vraagt. Het wordt meestal extra gewaardeerd wanneer je het vraagt -of probeert te vragen- in de lokale taal.

8. Verander van hoek
Wees creatief! In plaats van recht voor je onderwerp een foto te nemen, kun je ook dichterbij komen, door je knieën gaan, inzoomen op een detail… Je zult zien dat een ongewone hoek je vakantiefoto verandert in een kunstwerk.

Vakantiefoto's maken - Een andere hoek

Foto: Nathan Forget

9. Vergeet de actiefoto’s niet
De echt bijzondere vakantiefoto’s, die je aan het lachen maken of leuke herinneringen naar boven halen, zijn die van je familie of vrienden. Leg bijvoorbeeld je kinderen vast die tapas eten in Spanje, of je man die een potje voetbal speelt met locals in Turkije.

10. Wees voorbereid
Tot slot: de leukste vakantiefoto’s maak je vaak op onverwachte, spontane momenten. Houd daarom altijd je camera bij de hand, zorg ervoor dat je batterij opgeladen is en je genoeg ruimte hebt op je geheugenkaart om erop los te schieten!

Vakantiefoto's nemen - Spontane foto

Foto: Matt Deaven

<

Heb je ook zo’n zin gekregen in vakantie? Kijk dan eens naar de aanbiedingen op Corendon.nl.

  • Vakantie Curaçao

     

    meer informatie

Kopfoto: Pexels

No comments