Zeven handige vakantie apps

3

Op vakantie is de smartphone een onmisbare accessoire. Uit onderzoek van Corendon blijkt dat 95% van de vakantieganger hun mobiele telefoon meenemen als zij op vakantie gaan. Waar zou u de telefoon dan niet gebruiken om er een leukere vakantie van te maken? Van een persoonlijke paklijst tot een heuse pratende vertaalmachine: met deze zeven handige apps geniet u nog meer van uw vakantie.

1. SOS op reis App
Voet gebroken in Turkije of paspoort gestolen in Griekenland? U wilt er liever niet aan denken, maar het kan gebeuren. Gelukkig kent de SOS Op Reis app de noodnummers van ruim tweehonderd landen en vrijwel alle nummers van verzekeringsmaatschappijen, banken en telecomproviders. Zo kunt u bij diefstal of verlies direct uw bankpas of mobiel laten blokkeren.
Beschikbaar voor iOS
Beschikbaar voor Android

2. Getpacked App
Standaard te veel kleding in uw koffer of bang lenzenvloeistof te vergeten? Met de Nederlandse app GetPacked weet u zeker dat u slim pakt en niets vergeet. Geef antwoord op wat vragen over uw vakantie en de app stelt automatisch een persoonlijke paklijst samen, met daarnaast ook een ‘to do list‘ zodat u niet vergeet om bijvoorbeeld uw paspoort te verlengen of visa en inentingen te halen. Geschikt voor iPhone en iPad, € 1,79
Beschikbaar voor iOS

3. WiFi Finder App
Het wordt gelukkig steeds gewoner: gratis wifi op heel veel plekken in de wereld. Super handig om bijvoorbeeld een mailtje te sturen naar het thuisfront, te Skypen, de krant te lezen of even snel eten leuk restaurantje zoeken. WiFi Finder vindt alle wifi-hotspots op uw vakantieadres en kan zelfs zonder internet gebruikt worden. Geschikt voor iPhone, iPad en Android, gratis.
Beschikbaar voor iOS
Beschikbaar voor Android

4. Point it App
Hoe vraagt u om tandpasta in Jordanië, een telefoonoplader in Turkije of een scheermes in Marokko? Met de Point It app. Als handen en voeten en gebroken Engels niet meer werken, dan wijst u de afbeeldingen aan in deze app.
Beschikbaar voor iOS
Beschikbaar voor Android

5. Greetz App
Al Facebooken en Whatsappen we ons een slag in de rondte, een echt kaartje is nog altijd het leukste. Stuur uw mooiste vakantiefoto via de Greetz app naar familie en vrienden. Al vanaf € 2,25 en voor 20.00 uur ‘verstuurt’, is de volgende dag in de bus.
Beschikbaar voor iOS
Beschikbaar voor Android

6. Douane Reizen App
Het is tijd om naar huis te gaan, maar mag die nep Gucci tas eigenlijk wel ingevoerd worden en moet u belasting betalen over die flessen Ouzo? De Douane Reizen app van de Nederlandse Douane heeft het antwoord.
Beschikbaar voor iOS
Beschikbaar voor Android

7. De Corendon Vakantie App
Ook onze eigen app mag natuurlijk niet in deze lijst ontbreken. Met deze app heeft u inzicht in uw boekingen, vluchtinformatie, weerinformatie, een woordenboek en online inchecken. Met deze app kunt u uw volledige vakantie plannen!
Beschikbaar voor iOS
Beschikbaar voor Android

Bent u op zoek naar een vakantie? Kijk dan eens naar de actuele aanbiedingen op Corendon.nl

3 comments

    • Redactie 20 juni, 2018 at 15:17 Beantwoorden

      Goed om te horen dat je de Corendon app als handig ervaart! Een live radar app is natuurlijk ook nog interessant. Er zijn behoorlijk veel apps die je vakantie(voorbereidingen) kunnen vergemakkelijken.

      Groetjes!

Post a new comment