Zakynthos, de bloem van het oosten

3

Zakynthos is een groen eiland met vruchtbare valleien en prachtige baaien. Het is het op twee na grootste eiland in de Ionische Zee. Er zijn zandstranden in afgelegen baaien met rustige, diepblauwe wateren, maar ook ruige kliffen en interessante onderwaterwerelden. Het is een plek van schoonheid en traditie, historie en cultuur. Bezoekers van over de hele wereld reizen af naar dit aardse paradijs. Reden genoeg voor Corendon om Zakynthos toe te voegen als nieuwe zomerbestemmingen voor 2014.

Zakynthos is vernoemd naar Zacynthos, de zoon van de legendarische koning van Troje, Dardanos. Hoewel het eiland vroeger in handen is geweest van onder andere de Fransen en de Britten, hebben vooral de Venetiërs hun stempel op het eiland achtergelaten. Zelfs na een allesverwoestende aardbeving in 1953, zie je nog overal de Venetiaanse architectonische invloeden terug. Zakynthos staat bovendien nog altijd internationaal bekend onder de Italiaanse naam ‘Zante’. Ook wordt het eiland vaak ‘Il fiore di Levante’ (bloem van het oosten) genoemd, vanwege de 7.000 bloemsoorten die er groeien.

Exotische zandstranden

Maar waar Zakynthos vooral om bekend staat is zijn ongerepte schoonheid en zijn exotische, turkoois blauwe wateren. Het eiland doet niet onder voor een tropische bestemming in de Carribbean. Het mooiste en meest bekende strand van Zakynthos is Navagio Beach (Shipwreck Bay). Het strand ligt verstopt tussen indrukwekkende kliffen en heeft zacht, wit zand. Op het strand ligt een scheepswrak van de ‘Panagiotis’, een vermoedelijk smokkelaarsschip dat gestrand is in 1980. Het strand is alleen te bereiken per boot, maar in het kleine dorpje Anafonitria is er een speciaal uitzichtpunt gebouwd waar je een mooi uitzicht hebt over de imponerende baai, het witte strand en het scheepswrak.

Zwem met zeeschildpadden

Zakynthos heeft de grootste populatie onechte karetschildpadden in de Middellandse Zee. Het is een van de weinige plekken ter de wereld waar je de schildpadden ook overdag kunt zien. Vanzelfsprekend worden de schildpadden goed beschermd. Enkele baaien behoren tot het Nationale Maritiem park, waar er strenge regels gelden. Op deze stranden mag je wel zonnen, maar niet in de buurt van de nesten. Sommige nesten worden afgezet met houten of ijzeren frames.

Blauwe grotten

Vlakbij het dorpje Volimes vind je op het meest noordelijke puntje van Zakynthos de blauwe grotten. Hoewel de grotten alleen per boot te bereiken zijn, is het de populairste attractie van het eiland. Waarom? Via een opening onder de waterspiegel weerspiegelt zonlicht in het water van de grot, waardoor het heldere water een bijzondere blauwe kleur krijgt. Vooral tijdens de zonsopgang of zonsondergang is de weerspiegeling schitterend. Door deze bijzondere reflectie hangt er een magische sfeer in de grotten.

Benieuwd geworden naar onze nieuwe bestemming Zakynthos? Kijk dan op Corendon.nl voor meer informatie en boekingen.

 

3 comments

Post a new comment

Het mooiste strand van Kreta

Ontsnap even aan alle drukte op het meest paradijselijke strand van Kreta. Preveli Beach ligt aan een klif en is een van de weinige palmstranden van Kreta. ...