Sri Lanka op z’n mooist

0
Dambulla tempel

Sinds kort hebben we de indrukwekkende bestemming Sri Lanka in ons aanbod. Dit is het betoverende land waar je ideaal kunt overwinteren tijdens de barre maanden in Nederland. Want door het tropische klimaat dat er heerst geniet je iedere dag van minimaal 25 graden. Sri Lanka is naast de mooie, lange stranden ook een land dat bol staat van cultuur. Wil je weten wat je zeker niet mag missen tijdens je reis? Lees dan snel verder!

Vanuit Amsterdam vlieg je in ca. 10 uur comfortabel naar de luchthaven van Colombo in de nieuwe Dreamliner van KLM. Eenmaal op de luchthaven kan de vakantie écht beginnen! Sri Lanka is één van de kleinste landen van Zuidoost-Azië. Het is land van de theeplantages, imposante tempels en natuurlijk de wonderschone natuur.

Theeplantages

Op de grote, groene velden verspreid over het heuvelachtige gebied zorgen de Sri Lankanen voor de wereldwijde productie van de bekende Ceylon Tea. TheeplantageWist je dat uit één theeblaadje verschillende soorten thee gemaakt wordt? De grote bladen zijn voor de zwarte thee, de middelste blaadjes worden gebruikt voor de groene thee en de allerkleinste blaadjes zijn goed voor de witte thee. Alleen de blaadjes voor de zwarte thee worden altijd eerst gedroogd voordat het gebruikt wordt.
Theeplantage

Kleurige, boeddhistische tempels

Bezoek twee bekende boeddhistische tempels. Zoals in elke heilige plaats in Sri Lanka is het niet de bedoeling dat je mouwloze hemdjes of korte broeken draagt.
De Gouden Tempel van Dambulla is een eeuwenoude tempel bestaande uit vijf grotten vol met kleurige afbeeldingen en standbeelden. Zij vertellen het leven van Boeddha. Deze tempel, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, heeft ongeveer 150 treden waar je gedurende de wandeling veel nieuwsgierige aapjes tegenkomt.
Tempel Sri Lanka
Vervolg je reis naar het plaatsje Anuradhapura waar je de rotstempel Isurumuniya kunt bewonderen. Bij de tempel hoort een klein, aluminiumkleurige dagoba. In een aparte ruimte naast de tempel is een imposante, liggende Boeddha te zien. Voor een indrukwekkend uitzicht op de koningsstad beklimt u de rots aan de achterkant van de tempel. De rotsspleten zijn het thuis voor duizenden vleermuizen.

Wonderschone natuur

Sluit uw mooie reis door Sri Lanka af met een bezoek aan één van de vele nationale parken. Het groenste land van Azië heeft naast de dichte jungle en een flink aantal palmbomen ook veel diersoorten. Olifanten Sri LankaSpot met een gids Aziatische olifanten en andere (bedreigde) diersoorten in het Minneriya National Park, zoek wat verkoeling bij de watervallen in Horton Plains of rust even uit bij het populairste hill station in het sprookjesachtige Ella.
Waterval

Of je nu houdt van een relax vakantie aan één van de goudgele stranden of meer van rondreizen en cultuur snuiven, het kan allemaal in Sri Lanka!

No comments

Appartement in het zonnetje: San Marco

Ultiem ontspannen, heerlijk relaxen en volledig tot rust komen: deze termen passen perfect bij een vakantie in appartementencomplex San Marco op het Griekse eiland Corfu. ...