Shoppen in Dubai: Top 5 shoppingmalls

0
Shoppen Dubai

Als je van shoppen houdt, zit je in Dubai helemaal goed! Deze Emiraat is een heus winkelwalhalla waar alles te koop is: gouden sieraden, de nieuwste technische snufjes, extravagante jachten, maar ook mooie handwerktapijten en kruiden die kenmerkend zijn voor Dubai. Houd je portemonnee maar in de aanslag, want dit zijn de top 5 shoppingmalls om te shoppen in Dubai!

Winkelen in Dubai is een hele belevenis en lijkt totaal niet op het winkelen dat we in Nederland gewend zijn. De winkelcentra hier lijken meer op geairconditioneerde steden met duizelingwekkend veel winkels, fantastische eetgelegenheden, pretparken, aquaria en bioscopen – en dat allemaal onder één dak! Geen idee waar je als eerste je slag moet slaan? Deze top 5 helpt je een handje op weg!

1. Dubai Mall

Shoppen in Dubai - Dubai Mall

Foto: Liji Jinaraj

Met 1200 winkels, een gigantische ijsbaan, een aquarium met 10 miljoen liter water, een dinosaurus skelet van 155 miljoen jaar oud, een overdekt pretpark, een bioscoop met 22 zalen en 150 restaurants is Dubai Mall niet alleen ’s werelds grootste winkelcentrum – maar ook een kleine stad op zich. Je vindt hier vooral bekende internationale merken, zoals Marks & Spencer en Bloomingdale’s. Bezoek ook zeker de begane grond, waar je de Gold Souk vindt met meer dan 200 juweliers.

2. Mall of the Emirates

Shoppen in Dubai - Mall of the Emirates

Foto: Peter Gronemann

Mall of the Emirates (of voor het gemak: MoE) is nog zo’n megamall met 560 winkels – variërend van H&M tot Chanel. De highlight van het winkelcentrum is de skihal waar je kunt skiën, snowboarden en knuffelen met pinguïns. Bizar, wanneer je bedenkt dat Dubai in de woestijn ligt! Daarnaast kun je games spelen bij de Magic Planet en een filmpje kijken in de bioscoop. Ook bijzonder is de enorme supermarkt Carrefour op de begane grond – één van de grootste supermarkten van de Golfstaten.

3. Mercato Shopping Mall

Shoppen in Dubai - Mercato Shopping Mall

Foto: Wikimedia Commons

Het prachtige winkelcentrum Mercato Shopping Mall is een mix van Europese treinstations, Venetiaanse pleinen met cafeetjes, traditionele mediterrane kunst en Toscaanse klinkerstraatjes. Je kunt er niet alleen uitstekend winkelen – zo vind je er onder meer luxe internationale werken, elektronica en sieraden – maar ook genieten van een kopje koffie op het centrale plein, spelletjes bij de Fun City of een filmpje in de bioscoop.

4. Ibn Battuta Mall

Shoppen in Dubai - Ibn Battuta Mall

Black Zero

Zelfs als je niet van winkelen houdt, is het de moeite waard om de Ibn Battuta Mall te bezoeken. Want het zijn niet de winkels die hier de show stelen, maar de schitterende architectuur en overdadige, exotische design. De inrichting is namelijk geïnspireerd op de reizen van ontdekkingsreiziger Marco Polo en is opgedeeld in in zes thema’s: China, Perzië, Egypte, India, Tunesië en Andalusië. Zo vind je prachtige vloeren, muren en plafonddecoraties in Perzië, een enorm schip in China en levensgrote olifanten in India.

5. Deira City Center

Shoppen in Dubai - Deira City Centre

Foto: Evan Bench

Zijn de andere winkelcentra je te groot? Ga dan shoppen bij Deira City Center, waar je, verdeeld over 3 verdiepingen, 350 winkels vindt. Eigenlijk is het winkelcentrum net als alle andere (met bioscoop, entertainmentcentrum, veel restaurants en eetkraampjes), maar dan nét even kleiner en overzichtelijker. Perfect als je zin hebt om een dagje rustig te winkelen!

Kopfoto: Liji Jinaraj

No comments