Reisadvies Cyprus

Cyprus is een puur, gastvrij en lekker betaalbaar eiland in de Middellandse Zee, dat is opgedeeld in een noordelijk en zuidelijk deel. De ontspannen, prettige sfeer in combinatie met een strakblauwe lucht, mooie stranden en heerlijk eten, maken Cyprus tot een charmante vakantiebestemming.

Is Cyprus veilig?

Ben je voornemens om naar Cyprus op vakantie te gaan, dan is het altijd prettig om te weten of dit wel veilig is. Het huidige reisadvies Cyprus, uitgegeven door het Ministerie van Buitenlandse Zaken, geeft aan dat er geen bijzondere veiligheidsrisico’s zijn voor Cyprus. Dit betekent dat je met gerust hart vakantie kunt vieren op het eiland. Er zijn geen onveilige gebieden op Cyprus.

De Republiek Cyprus ligt op het gehele grondgebied van het eiland Cyprus. Sinds 1974 is deze echter opgedeeld in Noord- en Zuid-Cyprus. Als gevolg hiervan heeft de regering van de Republiek Cyprus, gevestigd in Zuid-Cyprus, geen controle meer over Noord-Cyprus. In dit deel van Cyprus handhaaft Turkije, de Turkse Republiek, de orde. Waar de regering van Zuid-Cyprus internationaal is erkend, is die van Noord-Cyprus slechts erkend door Turkije. Het zuiden behoort nog wel tot de Republiek Cyprus en wordt ook wel Grieks-Cyprus genoemd. Het wordt echter niet door Griekenland bezet.

Cyprus haven

Is Cyprus een veilig vakantieland?

Je kunt probleemloos naar Cyprus reizen. Maar omdat de luchthaven in het noordelijk deel internationaal niet wordt erkend, gaat de vliegreis naar Noord-Cyprus altijd via Turkije. Zo maakt Corendon een tussenstop in Antalya, voordat doorgevlogen wordt naar Noord-Cyprus.

Reizen tussen Noord- en Zuid-Cyprus

Als Nederlander kun je van Noord- naar Zuid-Cyprus reizen en andersom. Je steekt dan de ’Groene Lijn’ over tussen de beide delen van Cyprus. Hiervoor heb je wel een geldig Nederlands reisdocument nodig. Het maken van foto’s van militaire posten, installaties en versperringen, in het bijzonder bij de eerdergenoemde ‘Groene Lijn’, wordt sterk afgeraden.

Cyprus landschap

Veiligheid in Cypriotische badplaatsen

Is Cyprus veilig in de badplaatsen? Je kunt op de verschillende vakantiebestemmingen met een gerust hart vakantie vieren. Denk hierbij onder andere aan Famagusta en Kyrenia. Daarnaast hebben de hotels de veiligheid van hun gasten altijd hoog in het vaandel staan. Veel accommodaties hebben, al dan niet zichtbaar, eigen beveiliging die zorgdraagt voor het welzijn van de toeristen.

Goede reisvoorbereiding

Niet alleen voor Cyprus, voor élke bestemming is een goede reisvoorbereiding niet onbelangrijk. Laat je informeren over de huidige stand van zaken in het betreffende land, ga op tijd na welke noodzakelijke en gewenste inentingen je eventueel nodig hebt en zorg ervoor dat je reisdocumenten op orde zijn. Let altijd op je persoonlijke bezittingen, vooral als je de stad ingaat want, net als op iedere vakantieplek, zijn zakkenrollers en oplichters altijd actief.

Heb je vragen over de veiligheid in Cyprus?

De vluchten en vakanties van Corendon naar Cyprus gaan gewoon door. Ga je naar één van onze badplaatsen, dan hoef je je geen zorgen te maken en kun je veilig op vakantie. Wij houden de situatie omtrent de veiligheid op al onze vakantiebestemmingen altijd scherp in de gaten. Heb je vragen over de actuele situatie op Cyprus, dan kun je altijd contact opnemen met Corendon via ons Contact Center, de live chat, social media of WhatsApp.

Cyprus stadszicht

Waar vind je actuele reisadviezen?

Voor de door ons aangeboden vakantiebestemmingen geldt mogelijk een reisadvies dat is opgesteld door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Een reisadvies bevat vooral informatie over de veiligheidssituatie in een bepaald land. Voor informatie over reisadviezen verwijzen wij naar de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Deze reisadviezen worden voortdurend geactualiseerd.

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie