Paspoort en visum Brazilië

0
Brazilie

De bruisende winterzonbestemming Brazilië heeft het allemaal! Goudgele zandstranden, kleurrijke dorpjes, prachtige natuur, swingende cultuur en de lekkerste keuken. Kies je voor Brazilië, dan ga je een zinderende winter tegemoet waarin je geniet van gemiddeld 30 graden. Of je nu verblijft in een luxueus hotel aan de kuststrook Via Costeira, gaat voor het gemak van All Inclusive in Tibau do Sul of liever kiest voor een gemoedelijke pousada in Pipa, dit wordt een vakantie om nooit meer te vergeten! Tenzij… je vooraf niet gecheckt hebt welke reisdocumenten je nodig hebt voor Brazilië. Dus, lees deze belangrijke informatie voor vertrek aandachtig door en ga zonder stress op vakantie.

Geldigheid paspoort Brazilië

Een goede voorbereiding draagt bij aan een onbezorgde vakantie. Controleer daarom voor vertrek goed of je de juiste reisdocumenten hebt én wat de geldigheid is. Het is natuurlijk zonde als je je vakantie moet annuleren vanwege verkeerde reisdocumenten.

Reis je naar Brazilië, dan heb je een geldig Nederlands of Belgisch paspoort nodig. Paspoort gevonden? Check dan goed wat de vervaldatum van het document is. Want voor vakanties naar Brazilië moet je paspoort nog minimaal zes maanden na thuiskomst geldig zijn. Anders word je op de luchthaven alsnog geweigerd bij de check-in balie.

Heb je een andere nationaliteit dan de Nederlandse of beschik je over een Nederlands vreemdelingenpaspoort? Neem dan contact op met het consulaat of de ambassade van het betreffende land. De regels kunnen namelijk per nationaliteit verschillen. Het consulaat of de ambassade is op de hoogte van de actuele regelgeving voor reizen naar Brazilië.

paspoort

Visum Brazilië

Naast een geldig Nederlands of Belgisch paspoort heb je voor Brazilië geen visum nodig als je maximaal drie maanden (90 dagen) in het Zuid-Amerikaanse land verblijft. Dat kun je weer van je vakantielijstje afstrepen!

Blijf je langer dan drie maanden, dan is het verstandig om contact op te nemen met de Braziliaanse ambassade in Nederland. Zij kunnen je dan informeren over de benodigde reisdocumenten.

Omdat de informatie rondom reisdocumenten kan veranderen, is het verstandig om voor vertrek de juiste instantie(s) te raadplegen. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste informatie.

Op corendon.nl/reisdocumenten-gezondheid vind je vanuit Corendon alle informatie over legitimatie en formaliteiten op het gebied van gezondheid voor Brazilië.

Pipa

Met Corendon naar Brazilië

Bij Corendon boek je een vakantie naar de regio Rio Grande do Norte. Een prachtige omgeving in het meest noordoostelijke puntje van Brazilië. We hebben accommodaties in Natal, de hoofdstad van de regio. Maar ook aan de kuststrook Via Costeira, in het bruisende badplaatsje Ponta Negra, in het surfersdorpje Pipa en in het gemoedelijke Tibau do Sul kun je verblijven. Geniet van verlaten baaitjes, immense zandduinen, gekleurde vogels, nieuwsgierige aapjes, springende dolfijnen en natuurlijk de gevaarlijk lekkere Caipirinha.

Je boekt al een vakantie vanaf 9 dagen/7 nachten. Ga je liever wat langer, dan kun je kiezen voor 12 dagen/10 nachten, 13 dagen/11 nachten, 16 dagen/14 nachten, 20 dagen/18 nachten of 23 dagen/21 nachten. Natuurlijk afhankelijk van de beschikbaarheid.

Benieuwd hoe onze Product Manager Brazilië vindt en wat haar insidertips zijn? Lees dan de blogpost ‘Hotels inkopen op je Havaianas’. Je komt meteen in de tropische sferen én je weet precies wat je echt niet mag missen tijdens je winterzonvakantie.

Brazilie

Met een gerust hart naar Brazilië

Vakantie is superleuk, zeker als je alles op tijd op orde hebt. Moet je veel nog op het laatste moment doen, dan kan het stressvol worden. Om ervoor te zorgen dat je met een gerust hart op vakantie kunt gaan, raden we je aan niet tot op het laatste moment te wachten en je geldigheid van je paspoort naar Brazilië tijdig te checken. Zo kun je volop genieten van deze kleurrijke vakantiebestemming!

No comments