Nusa Lembongan Bali

0
Nusa Lembongan

Bali is de ultieme vakantiebestemming waar je veel kunt zien en beleven. Het prachteiland met helderblauwe zee, witte zandstranden en adembenemende natuur trekt jaarlijks vele toeristen. Lekker druk! Maar soms wil je even weg van de drukte en je rust pakken. Gelukkig is er op een kleine afstand van Bali een paradijsje waar je lekker kunt relaxen, namelijk Nusa Lembongan. Op dit wonderlijke Indonesische eiland is van alles te beleven. Ben jij ook benieuwd naar Nusa Lembongan Bali? Lees snel verder.

Wat te doen in Nusa Lembongan?

Op een halfuur varen van Sanur ligt het veel minder bezochte en prachtige eiland Nusa Lembongan waar je een onvergetelijke dagtrip kan maken. Gelegen ten zuidoosten van Bali met een oppervlakte van 8 vierkante kilometer is deze bestemming een perfecte getaway als je wilt ontspannen. Zo kan je naar het bekende Mushroom Beach waar veel dagtrippers komen vanuit Bali of naar Paradise Beach waar je een mooi uitzicht op de vulkaan Mount Agung hebt.

Altijd al gedroomd van een paradijselijk strand? Ga dan naar het spierwitte strand van Dream Beach. Een heerlijke plek om weg te dromen!

Dream Beach Nusa Lembongan

Vanwege de schitterende koralen en grote variatie aan tropische vissen is het eiland zeer geschikt voor duik- en snorkelexcursies. De temperatuur van het water is aangenaam en het zicht is vaak goed. Je kunt verschillende soorten kleurrijke vissen, schildpadden en zelfs manta’s tegenkomen! Hoe gaaf is dat?! Zeker weten dat je deze vakantie niet snel zal vergeten!

Duiken en snorkelen in Nusa Lembongan

Bron: Stef Bemba

Vrijwel de gehele oostkust van Nusa Lembongan bestaat uit een mangrove. Het is zeker aan te raden om hier een bootje te huren met een kapitein die je door de mangrove vaart. Geniet van de rust en de mooie uitzichten tijdens de vaart. Ook kun je zelf de mangrove verkennen door een kajak te huren.

Wil je prachtige foto’s maken? Dan moet je ook zeker naar Devil’s Tear. Dit is een adembenemend uitkijkpunt waar water en rotsen elkaar ontmoeten. Het is een lust voor het oog om de kracht van het water en het ontstaan van regenbogen te zien. Devil’s Tear is zeker een aanrader en ook erg mooi bij zonsondergang. Het ligt net iets ten noorden van Dream Beach en is gemakkelijk te bereiken met de scooter of zelfs wandelend.

Devil's Tear Nusa Lembongan

Bron: Aussie Assault

Extra informatie

Er zijn veel restaurants waar je goed kunt eten, in allerlei prijsklassen. Op de menukaarten staan zowel overheerlijke Indonesische gerechten als verschillende westerse keukens. Goed om te weten, is dat er op het gehele eiland geen auto’s rijden. Je kunt op vele plekken een scooter huren om het eiland te verkennen.

Indonesisch Gerecht

Heb je zin in een vakantie met prachtige stranden en helderblauwe zeeën? Ontdek het veelzijdige Bali en vergeet je dagtrip naar Nusa Lembongan niet af te vinken van je to do list!

No comments