De mooiste stranden van Sardinië

0
Sardinie

Nergens anders in Europa is het zeewater zo blauw als rondom het Italiaanse eiland Sardinië. Al na 2,5 uur vliegen rol jij je handdoek uit op een van de vele mooie stranden die het eiland rijk is. Het zijn er teveel om op te noemen, dus we hebben de mooiste stranden van Sardinië voor je uitgezocht.

Paradijselijke stranden op Sardinië? Jazeker! Het zijn misschien wel de mooiste stranden van Europa. Wist je trouwens dat dit eiland één van de vijf plekken op aarde is waar inwoners gemiddeld langer leven? Niet gek, want je kunt er eindeloos wandelen door de ongerepte natuur, een duik nemen in het helderste zeewater van Europa, genieten van de lekkerste lokale gerechten en slenteren door dorpen waar de tijd heeft stilgestaan. Laat de dagelijkse beslommeringen lekker achter je, want deze Italiaanse zomertopper wacht met smart op je bezoek!

Costa Smeralda

Cala Luna

Aan de oostkust kom je via een wandelpad van vier kilometer bij Cala Luna. Er is een een klein café en het is een van de beste plekken om te snorkelen.

Su Giudeu

Helemaal op het zuidelijkste puntje van Sardinië ligt het strand van Su Giudeu. Er zijn hier geen faciliteiten, maar wel flamingo’s in de lagunes. Exotischer kan toch niet?

Spiaggia della Pelosa

Spiaggia della Pelosa in het noorden is vaak druk, maar niet voor niets want volgens velen is het een prachtig strand.

Spiaggia della Pelosa

Rena Bianca

Rena Bianca aan de noordkust is een echt strand voor families met kinderen. Het strand loopt namelijk langzaam af in ondiep water en je vindt er veel faciliteiten.

Spiaggia Rosa

Spiaggia Rosa wordt ook wel het ‘roze strand’ van Sardinië genoemd. Het is een uniek strand in het Nationale Park van La Maddalena. Het zand is roze gekleurd door de duizenden stukjes roze koraal, schelpen en kalksteen. Het strand is helaas niet meer toegankelijk voor toeristen, omdat velen het gekleurde zand als souvenir mee naar huis namen.

Costa Smeralda

Niet een strand, maar wel een prachtige kust waar je uitstekend kunt flaneren. De ‘goudkust’ Costa Smeralda is een wereldberoemde kuststrook in het noordoosten van Sardinië met schitterende stranden, ongerepte natuur en kristalheldere zee. Het is bovendien dé ontmoetingsplek voor de internationale jetset.

Costa Smeralda

Scoglio di Peppino

Net onder Costa Rei in het noordoosten van het eiland ligt Scoglio di Peppino. Prachtig doorzichtig water, een mooi strand en robuuste rotsen. Tijd om tot rust te komen!

Surfparadijs

Naast relaxen op de mooiste stranden kun je op Sardinië ook een uitstekend surfen. Het (bijna) altijd verkoelend waaiende windje maakt het een surfmekka bij uitstek. Kiten, suppen en (wind)surfen, het is hier allemaal mogelijk. Porto Pollo aan de noordkust wordt wel het Californië van Sardinië genoemd. Goede golven vind je onder andere tussen Porto Pino en Buggerru, bij Sinis en Capu Mannu, Golfo dell’Asinara, Capo Caccia en Villasimius. De omstandigheden zijn eigenlijk het hele jaar door goed met een ‘surfbare’ golffrequentie van 200 dagen per jaar.

Porto Pollo

Het Italiaanse eiland heeft vele prachtige stranden, maar met dit lijstje heb je toch wel de mooiste stranden van Sardinië bij elkaar. Weet jij al welke je gaat bezoeken tijdens je vakantie? Bekijk hier ons aanbod voor een reisje naar deze Italiaanse zomertopper.

No comments