De mooiste stranden van Europa

0
San Vito Lo Capo Strand

Als je aan een bounty eiland denkt, zie je waarschijnlijk een strand ergens in Azië of in de Altantische Oceaan voor je. Gelukkig hoef je helemaal niet zo ver te gaan voor een prachtig strand met wuivende palmbomen. Ook ons eigen continent heeft genoeg tropische kuststroken te bieden. Kijk je mee naar de mooiste stranden van Europa?

Zakynthos

Als er één eiland is, wat in aanmerking komt voor de nominatie als bounty eiland in Europa, dan is het het Griekse Zakynthos wel. De westkust van het eiland bestaat voor een groot deel uit grillige rotsformaties met hier en daar prachtige, parelwitte zandstrandjes verborgen. De stranden aan de oostkust zijn een stuk langer, waardoor hier ook de meeste badplaatsen te vinden zijn. Als je kiest voor een vakantie op Zakynthos, heb je echt af en toe het gevoel dat je op een prachtig eiland ergens aan de Indische Oceaan terecht bent gekomen! Hier vind je echt de mooiste stranden van Europa.

navagio-beach-zakynthos

Formentera

Formentera is een klein eiland onder het populaire Ibiza. Typ deze naam maar eens in op Google en je weet precies waarom het hele eiland dit lijstje thuishoort. Azuurblauw water, stralend wit zand en zelfs hier en daar een palmboom zorgen ervoor dat Formentera aanvoelt als een echt bounty eiland, en dat gewoon in Europa! In totaal beschikt dit kleine eilandje over maar liefst 20 kilometer strand. Het eiland ligt op 7 kilometer afstand van Ibiza en je kunt hier dus heel gemakkelijk voor een dagje naartoe. De veerboot vaart in het hoogseizoen maar liefst 58 keer.

formentera

Sicilië

Het Italiaanse Sicilië is een super veelzijdige vakantiebestemming en ook haar stranden zijn enorm gevarieerd. Het meest tropische strand van Sicilië is San Vito Capo. De zee is er azuurblauw en het zandstrand lijkt bijna wit. Om het plaatje compleet te maken, staan er hier en daar ook nog wat palmbomen. Een echt bounty eiland in Europa! Verder is ook Rabbit Beach een tropisch stukje Italië. Het strand ligt op een miniscuul eiland dat je vanaf Sicilië kunt bezoeken. Het dankt zijn naam aan de konijnen die hier vroeger woonden. Nu zijn er gelukkig geen konijnen meer te vinden. Wel kan het zijn dat je hier in het voorjaar schildpadden ziet. Tropischer dan dat wordt het echt niet.

 rabbit-beach

Mallorca

Mallorca is al tientallen jaren een favoriete vakantiebestemming van veel Nederlanders. De prachtige stranden op dit Spaanse eiland hebben hier zeker iets mee te maken. Wist je dat je op Mallorca maar liefst 200 stranden kunt vinden? Waarvan de één nog mooier is dan de ander. Cala Mitjana is echt adembenemend mooi. Het zand is heerlijk zacht en het water is kristalhelder. Daarnaast is het water ondiep, waardoor Cala Mitjana een ideaal strand is voor gezinnen met kinderen. Een ander prettig strand op Mallorca ligt hier vlakbij: Cala Torta is ook zeker de moeite van een bezoekje waard. Dit strand ligt midden in een natuurreservaat, wat natuurlijk uniek in Europa is!

 caja-mitjana

Algarve

De Algarve zijn het bekendste stukje Portugal en je vind hier talloze stranden. Eén strand steekt hier met kop en schouders bovenuit en dat is Praia Dona Ana. Een indrukwekkende rotspartij omlijst het kleine strand, waardoor het volledig in een afgeschutte baai ligt. De kleur van het water heeft werkelijk alle tinten blauw en steekt prachtig af tegen de gelige rotswanden. In het weekend kan het hier wel wat druk worden, dus het is een aanrader om er doordeweeks naartoe te gaan.

praia-dona-ara

Bron: www.trekearth.com

 

Je hoeft echt niet naar de andere kant van de wereld te vliegen voor mooie stranden. Ook dichterbij huis vind je een aantal prachtige bounty eilanden en prachtige stranden. Dit zijn wat ons betreft de mooiste stranden van Europa en mooiste eilanden van Europa!

No comments

de Mooiste Plekken van Spanje

De 5 mooiste plekken van Spanje

Het mooie Spanje, een bestemming waar we maar geen genoeg van kunnen krijgen. Wie is er nu niet eens op vakantie of op stedentrip geweest ...