De 5 mooiste stranden van Cyprus

De stranden van Cyprus zijn spectaculair. Niet alleen vanwege het kristalheldere zeewater en het goudkleurige zand, maar vooral vanwege de unieke kustomgeving. Dramatische rotsformaties, groene bergtoppen en zandduinen domineren de kustlijn van het eiland. Benieuwd naar de mooiste stranden van Cyprus? Speciaal voor jou stelden we een top 5 samen!

1. Golden Beach

Mooiste stranden Cyprus - Golden Beach
Foto: Franco-Pecchio

Het geheim van Cyprus? Golden Beach! Dit strand ligt op het schiereiland Karpaz en is één van de mooiste stranden van het Middellandse Zeegebied. Hier vind je niets meer dan eindeloos, goudkleurig zand en een paar simpele restaurants met stoeltjes en parasols. Je hebt dit enorme strand bijna voor jezelf – zelfs hartje zomer komen er maar een handjevol mensen. Het perfecte strand dus om helemaal tot rust te komen! Vlak voor de kust vind je zandduinen en een prachtig bos waar je op eigen houtje een mooie wandeling kunt maken.

2. Turtle Beach

Mooiste stranden Cyprus - Turtle Beach
Foto: Wikimedia Commons

Alagadi Beach ligt zo’n 18 kilometer van Kyrenia en is het bezoeken waard! Het strand wordt ook wel Turtle Beach genoemd, omdat je hier niet alleen heerlijk kunt zonnen, maar ook getuige kan zijn van een wel heel bijzondere gebeurtenis. Iedere zomer komen hier meer dan 100 zeeschildpadden aan land om eieren te leggen. Rond augustus en september komen ze uit en kun je met eigen ogen de babyschildpadden uit hun ei zien kruipen en naar zee zien ‘rennen’!

3. Escape Beach

Mooiste stranden Cyprus - Escape Beach
Foto: Escape Beach Club

Escape Beach is onweerstaanbaar mooi. Dit goudkleurige zandstrand met helder zeewater ligt ongeveer 10 kilometer van Kyrenia, in een prachtige baai omringd door bergen en bomen. De perfecte plek dus om te zonnebaden in een van de hangmatjes die vlak voor de kust zijn neergezet! Zin in wat meer actie? Huur dan een jetski, neem een duikles of verken de kustlijn met een kano. ’s Avonds barst het feest los op Escape Beach en kun je dansen in hippe clubs of genieten van de vele openluchtfeesten die iedere zomer worden gehouden.

4. Silver Beach

Mooiste stranden Cyprus - Silver Beach
Silver Beach, ook wel Golden Bay Beach genoemd, is de ideale plek om cultuur en zon te combineren. Dit mooie strand ligt namelijk vlak bij Famagusta, naast de ruïnes van de oude Romeinse stad Salamis. Hier kun je onder andere een enorm amfitheater en prachtige, verborgen mozaïeken en fresco’s bekijken. Neem daarna een verkoelende duik in zee en kom bij van de hitte. Vlak voor de kust ligt een klein rif met vele kleurrijke vissen – vergeet dus je snorkelset niet mee te nemen!

5. Acapulco Beach

Mooiste stranden Cyprus - Acapulco Beach
Foto: Acapulco Resort

Het populaire Acapulco Beach in Kyrenia is het meest ontwikkelde strand van Noord-Cyprus en heeft vele gezellige barretjes, restaurants en goede faciliteiten. Aan dit prachte, gouden zandstrand kun je met het hele gezin genieten van ondiep, helder zeewater en de brandende Cypriotische zon.

Om de mooiste stranden van Cyprus in het echt te zien boekt u natuurlijk een vakantie bij Corendon.nl!

  • Rondreis Cyprus

    Cyprus / Excursiereis

    Logies – Ontbijt

    meer informatie

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie