De mooiste bezienswaardigheden van Sri Lanka

1

Met gepaste trots kunnen we vertellen dat Sri Lanka de nieuwste bestemming in ons aanbod wordt! Deze Parel van de Indische Oceaan is een prachtig, ongerept vakantieland waar ontzettend veel moois te zien is. Hier vind je tropische stranden, dichtbegroeide jungles en een rijke cultuur. Benieuwd naar deze bijzondere bestemming? Dit zijn volgens ons de mooiste bezienswaardigheden van Sri Lanka.

#1 Galle

Sri Lanka is eeuwen geleden een kolonie van Nederland geweest en in het kustplaatsje Galle is dit nog heel goed te merken. Sommige gebouwen hebben Nederlandse namen en hier en daar zie je onze rood-wit-blauwe vlag wapperen. Binnen de stadsmuren van Galle vind je allerlei originele winkeltjes, leuke restaurantjes en sfeervolle koffiezaakjes. Galle is een stadje waar je heerlijk kunt rondwandelen en waar je de tijd geheel verliest. Zoek tijdens het heetst van de dag de kust op voor een broodnodig verkoelend briesje en vergeet niet om een kijkje te nemen bij het oude fort en de imposante vuurtoren.

galle

Bron: www.remotelands.com

#2 Sigiriya

Denk je aan Sri Lanka, dan zie je waarschijnlijk de enorme Sigiriya Rots voor je. Deze bijzondere rots is één van de meest bezochte en mooiste bezienswaardigheden van Sri Lanka en dat is niet zonder reden. In de vijfde eeuw heeft koning Kasyapa zijn paleis bovenop de rots laten bouwen en de funderingen hiervan zijn nog heel goed zichtbaar. Via verschillende trappen klim je in een paar uur naar boven. Halverwege zie je waarom Sigiriya Rots ook wel de ‘Leeuwenrots’ wordt genoemd: twee enorme stenen leeuwenpoten vormen de entree naar het laatste deel van de trap. Boven aangekomen heb je een geweldig mooi uitzicht over de groene natuur en zie je onder andere de fundering van de oude, koninklijke baden.

sigiriya-rots

#3 Nuwara Eliya

In de Sri Lankaanse hooglanden in het binnenland vind je de plaats Nuwara Eliya. In koloniale tijden was dit een belangrijke vakantiebestemming voor Britse kolonisten. Deze invloeden zie je nog steeds terug in de Engelse bouwstijl, talloze pubs en prachtige rozentuinen. Niet voor niets wordt de plaats ‘Little England’ genoemd. Je kunt er boottochten maken op het meer, indrukwekkende watervallen bewonderen en de tweede grootste botanische tuin van Sri Lanka bezoeken; ‘Hakgala Botanical Garden’. Toch is er één groot verschil met Engeland… je vindt op Sri Lanka namelijk de mooiste theevelden en –terrassen. Die mag je dus zeker niet missen tijdens je verblijf!

nuwara_eliya

#4 Kandy

Kandy is de tweede stad van Sri Lanka en ligt bijzonder mooi in het groene binnenland. In het centrum van de stad ligt een groot meer, waarlangs je heerlijk kunt wandelen. Ga rustig zitten en geniet van het lokale leven dat zich grotendeels op straat afspeelt. Daarnaast vind je in Kandy een aantal interessante musea en kun je er volop genieten van het lekkere Sri Lankaanse eten. Ondanks dat Kandy een grote stad is, voelt het helemaal niet zo. Er staan weinig hoge gebouwen en er hangt een dorpse sfeer. Hierdoor is het een heel leuke plaats om een paar dagen te verblijven.

kandy

Naast deze vier zijn er nog ontzettend veel andere mooie bezienswaardigheden op Sri Lanka te vinden. Kom jij deze zelf ontdekken?

1 bericht

Post a new comment

Hikkaduwa strand

De mooiste stranden van Sri Lanka

Sri Lanka, de parel van de Indische Oceaan, beschikt over maar liefst 1500 kilometer aan exotische stranden. Van lange, witte poederstranden tot kleine baaitjes met ...