De mooiste bezienswaardigheden bij de Costa del Sol

2
Ronda

De Costa del Sol is al jarenlang de meest populaire vakantieregio van Spanje. Naast prachtige stranden, lekker eten en een stralend zonnetje, is er in dit zuidelijke puntje van Europa nog veel meer te zien en te beleven. De bezienswaardigheden aan de Costa del Sol bevinden zich allemaal in de grote steden. Ga jij richting Zuid-Spanje deze zomer en wil je ook wat cultureels doen? Bezoek dan deze plaatsen!

Màlaga

Màlaga is een super fijne stad om vanuit een badplaats aan de Costa del Sol te bezoeken. In de afgelopen 3000 jaar hebben er allerlei verschillende bevolkingsgroepen in deze stad gewoond. Zij hebben hun sporen achtergelaten, waarvan nu nog veel terug is te zien in de binnenstad. Op de Vuurtorenberg, welke zo’n 20 minuten lopen is vanuit de stad, liggen Kastel Gibralfaro en het Alcazaba. Deze twee bezienswaardigheden uit de Moorse overheersing mag je echt niet missen. Vanaf hier heb je ook een prachtig uitzicht over de stad. Daarnaast liggen middenin het het autovrije deel van het centrum de restanten van een Romeins theater. Als je gek bent op opgravingen moet je hier zeker even een kijkje gaan nemen. Een laatste niet te missen bezienswaardigheid is de Kathedraal van Màlaga. Deze enorm grote kerk kun je niet over het hoofd zien en het is leuk om hier even binnen te kijken en je te vergapen aan alle pracht en praal.

Romeins Theater in Málaga

Ronda

Op zo’n anderhalf uur rijden van Màlaga, ligt het sprookjesachtige Ronda. Deze stad is gebouwd rond de rivier Guadalevin, welke een enorm diepe kloof heeft uitgesleten.  De ene helft van Ronda bevindt zich op de linkeroever, terwijl de andere helft zich rechts van het water bevindt. Om beide delen met elkaar te verbinden, zijn er drie bruggen over de kloven gebouwd. Deze zijn werkelijk geweldig mooi om te zien en je hebt in Ronda echt het gevoel dat je een sprookje bent binnengestapt. Ronda is één van de mooiste bezienswaardigheden bij de Costa del Sol.

 Ronda

Granada

Misschien wel één van de bekendste bezienswaardigheden in Zuid-Spanje, bevindt zich in Granada. Het Alhambra is een geweldig mooi, middeleeuws paleis wat je echt bezocht moet hebben als je in de buurt van Granada bent. Alhambra betekent rood en zodra je het kasteel ziet, weet je waarom het deze naam gekregen heeft. De rode bakstenen steken prachtig af tegen de groene omgeving. Het Alhambra bestaat uit meerder gebouwen en je hebt eigenlijk meer dan één dag nodig om alles te zien. Het mooiste deel van dit enorme bouwwerk, zijn de Nasridenpaleizen. Hier kun je je vergapen aan prachtige decoraties, super veel bijzondere details en geweldig mooie mozaïeken.

Alhambra in Granada

Córdoba

De laatste in het rijtje van bezienswaardigheden bij de Costa del Sol, is Córodoba. Deze Spaanse stad is vooral bekend vanwege de opgravingen van de Medina Azahara. De Medina Azahara was ooit een oude islamitische stad. De ruïnes van deze bijzondere plaats werden in 1910 opgegraven en nog steeds is pas 10% hiervan gerestaureerd. Je hebt ongeveer een halve dag nodig voor je bezoek aan de medina en dit is dan ook prima te combineren met het bezichtigen van Córdoba’s tweede belangrijke bezienswaardigheid: La Mezquita. Dit bijzondere bouwwerk is zowel een kathedraal als een moskee en is daarom best wel uniek te noemen. Door de eeuwen heen is er aardig wat verbouwd aan de Mezquita, waardoor Moorse, islamitische én christelijke invloeden te zien zijn. Heel bijzonder dus!

Mezquita in Cordoba

Vanuit verschillende badplaatsen aan de Costa del Sol kun je bovenstaande bezienswaardigheden prima bezoeken. Huur een auto en ontdek al het moois in de regio. De bezienswaardigheden bij de Costa Costa del Sol zijn echt de moeite van een bezoekje waard!

2 comments

  • Redactie 31 december, 2018 at 09:23 Beantwoorden

   Beste Jeanne,

   Dat durf ik niet te zeggen. Je kunt het beste contact opnemen met Tui, aangezien de excursies vanuit hen worden georganiseerd.

   Groetjes

Post a new comment