Meer van Ohrid: 5 bezienswaardigheden die je moet zien

0
Meer van Ohrid bezienswaardigheden - Zlatko Parmakovski

Groots en indrukwekkend: het Meer van Ohrid is één van de oudste en diepste meren ter wereld. Het ligt op de grens van Macedonië en Albanië en wordt omringd door groene bomen en bergen. Je kunt hier niet alleen heerlijk zwemmen en varen, maar ook talloze culturele uitstapjes maken. Dit zijn 5 bezienswaardigheden nabij het Meer van Ohrid die je niet mag missen!

1. St. Jovan Kaneo

Meer van Ohrid bezienswaardigheden - Sveti Jovan Kaneo

Foto: Brigitte Djajasasmita

Ohrid staat bekend om zijn vele kloosters en kerkjes. Het verhaal gaat dat er vroeger 365 waren, voor elke dag van het jaar één. Het mooiste en beroemdste klooster is de St. Jovan Kaneo uit de 13e eeuw, gelegen op een steile rots aan het Meer van Ohrid. Het uitzicht over het meer is groots, wat het pittige klimmetje omhoog meer dan waard maakt. In het klooster zelf vind je fresco’s en kun je een kaarsje branden.

2. Klooster van Sveti Naum

Meer van Ohrid bezienswaardigheden - Sveti Naum

Foto: yeowatzup

Het orthodoxe klooster van Sveti Naum is schitterend gelegen aan het Meer van Ohrid en wordt omringd door een ongerepte natuur. Bijzonder is dat het op de grens ligt met Albanië, Griekenland en Macedonië. Het is goed onderhouden en heerlijk rustig. Op het meer onder het klooster kun je een boottochtje maken van 30 minuten waar je alles te weten komt over het meer, de vogels en de lokale cultuur.

3. Nationaal Park Galicica

Meer van Ohrid bezienswaardigheden - Nationaal Park Galicica

Foto: Hans Põldoja

Dit schitterende, groene berggebied ligt tussen de twee grootste meren van Macedonië: het Meer van Ohrid en het Prespameer, die ondergronds met elkaar verbonden zijn. Natuurliefhebbers zullen hier hun hart ophalen! De wandeling naar de top is uitdagend, maar het adembenemende uitzicht over de twee kraakheldere meren maakt alles goed. Als je slecht ter been bent, kun je ook met de auto omhoog rijden.

4. Fort van Samuel

Meer van Ohrid bezienswaardigheden - Fort van Samuel

Foto: Wikimedia Commons

In het oude centrum van Ohrid staat het Fort van Samuel. Tijdens het Eerste Bulgaarse Rijk in de middeleeuwen, onder leiding van Samuel van Bulgarije, was Ohrid de hoofdstad. Vandaag de dag is dit historische monument een belangrijke bezienswaardigheid. Loop over de oude muren en waan je terug in de middeleeuwen terwijl je geniet van een spectaculair uitzicht over Ohrid en het meer.

5. Antiek theater van Ohrid

Meer van Ohrid bezienswaardigheden - Theater van Ohrid

Foto: Carole Raddato

Dit oud-Griekse theater stamt uit de Hellenistische periode en werd gebouwd in 200 v.C. In de loop der jaren is het amfitheater onderdeel geworden van de buurt en wordt het omringd door huizen en uitstekende lokale restaurants. In de zomer worden er regelmatig concerten en evenementen georganiseerd.

De culturele rijkdommen van het meer van Ohrid met eigen ogen aanschouwen? Kijk snel op Corendon.nl!

Kopfoto: Zlatko Parmakovski

No comments

Mooiste stranden van Kreta

De 5 mooiste stranden van Kreta

De stranden van Griekenland behoren tot de mooiste van Europa. Het zand is er vaak parelwit, de zee prachtig helder en de zon staat altijd ...