Lesbos, de parel van Griekenland

1

Sinds de zomer van 2014 heeft Corendon het Griekse eiland Lesbos toegevoegd aan zijn bestemmingen. Lesbos is het op twee na grootste eiland van Griekenland. Op Lesbos is nagenoeg geen massatoerisme te vinden, waardoor het de perfecte plek is voor toeristen die het echte Griekenland willen ervaren. Dat betekent niet dat je je op Lesbos zult vervelen! Je kunt zelf kiezen voor een rustige vakantie of voor een levendige en drukke vakantie. Ga je voor cultuur, natuur, of toch voor strand en zee? De keuzes zijn eindeloos.

Hoofdstad Mytilini

De hoofdstad van Lesbos, Mytilini, ligt aan de oostkant van het eiland en kijkt uit over de haven. Hier staat een van de belangrijkste bezienswaardigheden van het eiland: de overblijfselen van het kasteel van Mytilini. Het gebouw diende vroeger onder andere als schuilplaats voor de bevolking. Het eiland had namelijk gedurende een groot deel van zijn geschiedenis last van plunderingen en bezettingen, door Venetië, Genua, de Franken, de Turken en de Catalanen. Uiteindelijk werd Lesbos in 1912 herenigd met Griekenland.

Mooie stranden

Lesbos heeft vele stranden, in alle vormen en maten. Sommigen zijn druk, met diverse watersporten en bruisende cafeetjes, terwijl anderen verlaten zijn (zelfs in de zomer). Wat alle stranden gemeen hebben, is dat ze paradijselijk mooi zijn. Een van de mooiste stranden ligt in Vatera. Dit strand is 8 kilometer lang en heeft kristalhelder water, een schitterende omgeving en bijzondere ruïnes. Een toeristisch strand is Skala Eressos. Op het zand zijn houten platformen gebouwd, zodat je direct aan zee kunt genieten van een verkoelend drankje.

Het versteende woud

Tussen Eressos en Sigri vind je het beschermde Nationale Park ‘Petrified Forest of Lesvos’. Er zijn slechts twee versteende bossen in de wereld, waarvan het woud in Lesbos de grootste en belangrijkste is. Het andere ligt in Arizona in de Verenigde Staten. Het woud is miljoenen jaren gelegen gevormd uit de fossiele resten van planten en bomen, die te vinden zijn op het westelijk deel van het eiland. Het gebied is bezaaid met fossiele boomstronken. Geschat wordt dat het versteende woud van Lesbos zo’n 20 miljoen jaar oud is. Je kunt zelf door het woud wandelen door de centrale weg van Eressos naar Sigri te volgen.

Schilderachtige dorpjes

Op Lesbos zijn er traditionele dorpjes in overvloed, die leuk zijn voor iedere toerist die de oprechte Griekse manier van leven wil ervaren. Zoals het schilderachtige plaatsje Molyvos, waar je je ogen uit zult kijken. Het dorp is gebouwd op een heuvel en heeft smalle straatjes en een gezellige vissershaven. Vanaf het kasteel van Molyvos heb je een schitterend uitzicht over de keien-straatjes en authentieke huisjes. Nog meer leuke dorpjes zijn: Plomari, met pittoreske huisjes, Agiassos, gelegen op de helling van Mount Olympus en Kaloni, een modern dorp met vele overblijfselen uit de middeleeuwen.

Vogels spotten

Lesbos heeft zich terecht gevestigd als een van de beste locaties in Europa om vogels te spotten. Voor vogelaars is het voorjaar, vooral de maand mei, de beste tijd om hier vogels te spotten. In het voorjaar is de kans namelijk het grootst om zeldzame vogelsoorten te zien, zoals de Noordse Nachtegaal.

Voor meer informatie en boekingen bezoek je Corendon.nl.

 • Belvedere Hotel Lesbos

  Griekenland / Lesbos

  All Inclusive – Hotel

  meer informatie

 • Harris Appartementen Lesbos

  Griekenland / Lesbos

  Logies – Appartement

  meer informatie

 • Christina's Gardens

  Griekenland / Lesbos

  Logies – Appartement

  meer informatie

1 bericht

Post a new comment