Gili Trawangan bezoeken vanaf Bali

0
Gili Trawangan

Tijdens je vakantie op Bali moet je zeker ook een bezoek brengen aan het eiland Gili Trawangan. Dit paradijselijke eiland is het grootste eiland van de Gili Eilanden en ligt net als de andere eilandjes voor de oostkust van Bali. Op Gili Trawangan heerst een hele andere sfeer dan op Bali. Het is een van de bekendste party eilanden en is populair bij backpackers. Ben jij nieuwsgierig geworden naar het eiland Gili Trawangan? Wij vertellen je graag meer over dit heerlijke eilandje.

Gili Trawangan

De Gili Eilanden bij Bali bieden witte stranden, een blauwe zee en palmbomen. Gili Trawangan is het grootste eiland en beschikt over de meeste voorzieningen voor toeristen. Ondanks dat het de laatste jaren een echt feesteiland is geworden is het wel sfeervol gebleven. Het eiland ligt op ongeveer 35 kilometer van Bali en binnen een paar uur loop je het eiland helemaal rond. Er zijn geen auto’s of andere motorvoertuigen toegestaan, dus alles gaat te voet, per fiets of met paard en wagen. Het klimaat van Gili Trawangan komt overeen met dat van Bali. De temperatuur is vrijwel het gehele jaar constant en van oktober tot april is het regenseizoen.

Gili Trawangan

Hoe kun je vanaf Bali naar Gili Trawangan?

Je kunt alleen een bezoek brengen aan Gili Trawangan per boot, net als alle andere Gili eilanden bij Bali. Er gaan vanaf Bali tientallen boten per dag naar Gili Trawangan en duurt gemiddeld 2 uur. Vanaf de haven Padang Bai op Bali kun je de overtocht maken en heb je keus uit meerdere veerbootmaatschappijen. Je kunt kiezen voor een goedkope langzame boot of een duurdere snelle boot. Wel is het aan te raden om je boottocht naar het Gili Eiland op tijd te boeken.

Gili Trawangan

Wat is er te doen en te zien?

Naast heerlijk luieren op het prachtige witte zandstrand is er nog veel meer te doen op Gili Trawangan. Zo kun je een fiets huren en het eiland rondfietsen. Je komt dan langs prachtige verlaten strandjes en genoeg tentjes waar je even kunt stoppen om wat te drinken. Binnen ongeveer 1,5 uur fiets je het eiland rond.
Je kunt op Gili Trawangan ook perfect snorkelen en duiken. Het zeewater is kristalhelder met kleurrijk koraal en prachtige vissen. Vanaf het strand loop je zo de zee in en kun je makkelijk met je snorkel de bodem afspeuren naar tropische visjes en zeeschildpadden. Je kunt natuurlijk ook een tour boeken bij een van de vele duikscholen. Duiken is mogelijk voor iedereen, van beginner tot gevorderde. Als je nog geen duikbrevet hebt dan kun je deze halen bij de verschillende duikscholen. Het eiland biedt verschillende gave duikspots waarbij je morenen, schildpadden, haaien en zeeslangen tegen kunt komen.

Gili Trawangan

Wil je zelf ontdekken of dit eiland een echt party eiland is? Bij de boulevard vind je de meeste uitgaansgelegenheden, zoals discotheken en barretjes. Hier kun je 7 dagen per week tot diep in de nacht volop feesten. Er zijn natuurlijk ook genoeg plekken waar je kunt genieten van een cocktail of verse visgerechten.
Wil je lekker eten? Ga dan eens in de avond naar de food market, te vinden op het grote plein van Gili Trawangan. Op deze nachtmarkt vind je tal van eetkraampjes en iedereen is hier aan het eten of eten aan het bestellen. Op de barbecue wordt vis, kip of garnalen vers voor je bereidt en daar mag je ook nog rijst, noedels of groente bij kiezen. Je kunt ook kiezen voor een snack of een lokaal dessert, zoals loempia’s, salades of pannenkoekjes.

Gili Trawangan

Je kunt ook een dagje naar de Gili Eilanden, Gili Air of Gili Meno, die ook per boot te bereiken zijn. Naar Gili Air wijken veel backpackers uit, omdat het hier rustiger is dan op Gili Trawangan. Er heerst een gezellige en rustige sfeer en je vindt er genoeg restaurantjes en barretjes en in zee staan zelfs schommels. Het eiland Gili Air is de ideale plek om te relaxen. Het eiland Meno is eigenlijk de plek voor honeymooners en rustzoekers. Dit rustige eiland beschikt, net als Gili Trawangan, over prachtige witte stranden, maar verder is er niet veel te vinden. Je kunt hier voornamelijk snorkelen en dieren spotten.

Gili Trawangan

Ben je nieuwsgierig geworden naar Gili Trawangan bij Bali? Corendon biedt combinatiereizen aan waarbij je een verblijf op Bali kunt combineren met een aantal dagen op het heerlijke eiland Gili Trawangan.

No comments