Exotisch genieten in Gambia

0

Op slechts zes uur vliegen is de stralende Afrikaanse zon van Gambia te vinden. Wordt verwelkomd door de stralende glimlach van de inwoners, en geniet van de rijke natuur en cultuur dit exotische land.

Lekker niets doen en zonnen op een exotisch zandstrand met wuivende palmbomen. Of het binnenland intrekken en de cultuur en natuur van Gambia ontdekken. De keuze is aan jou! Gambia is de ideale winterzonbestemming. In de wintermaanden ligt de temperatuur namelijk tussen de 18 en 32 graden en schijnt de zon ruim 7 tot 8 uur per dag. Wat nog meer fijn is dat Gambia in de winter maar 1 uur tijdsverschil heeft met Nederland. Dus ligt u zonder jetlag op het strand!

De meeste bezoekers strijken neer op het ruim 40 kilometer lange strand van Gambia, met comfortabele hotels, vele restaurantjes en handwerkmarkten. De liefhebber vind in het binnenland het rauwe, échte Afrika. Een uitstapje naar een lemen dorp of landelijke school is makkelijk geregeld met een 4WD. Vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, het land telt namelijk meer dan 500 vogelsoorten. Maak kennis met inheemse tradities en de culturele schatten van het kleinste land van Afrika.

De langgerekte kustlijn van Gambia

De kustlijn van Gambia bestaat voornamelijk uit een lang zandstrand, dat op slechts een paar plekken wordt onderbroken door kleine kliffen en rotsformaties. De stranden zijn alles wat je zou verwachten van een tropisch paradijs: warm zeewater, kilometerslange rustige zandstranden en wuivende palmbomen.

Cape Point is één van de mooiste stranden van Gambia. Het is een schitterend, rustig strand met heerlijk zacht wit zand en veel palmbomen. Dit gebied is vrij ongerept. De zee is alleen niet geschikt om in te zwemmen, vanwege de onvoorspelbare getijden. Op het strand staan ligbedden en rieten parasols. Vlakbij is er een watersportcentrum. Een ander mooi strand is dat van Kotu. Dit wijde zandstrand is populair onder toeristen en lokale inwoners en heeft vele restaurantjes en fruitstalletjes. De meeste hotels bieden ligbedjes aan en op het strand worden verschillende watersportbenodigdheden te huur aangeboden. Ook Kololi Strand is een uitgestrekt zandstrand met vele kleine restaurantjes. Hoe verder je naar het zuiden afreist, hoe rustiger en aantrekkelijker de stranden worden. Zo ook het mooie strand van Bijilo, wat nog relatief onontdekt is.

Dompel onder in de hoofdstad Banjul

Banjul is één van de kleinste hoofdsteden van Afrika. De weg vinden in Banjul is dan ook simpel. In het hart  van de stad ligt een plein met een levendige markt, waar je alles kunt kopen; van kruiden tot schoenen. Dit is waar de meeste lokale inwoners hun dagelijkse boodschappen doen. Achter deze markt vind je een kleine toeristische markt waar je lokaal ambachtswerk en wat meer ongebruikelijke voorwerken uit naburige landen als Mali kunt vinden. Hoewel Banjul niet echt gericht is op toeristen, is het een interessante plek waar voldoende te zien en beleven is. Zo heeft Banjul Museum, gelegen in het centrum van Banjul, interessante culturele schatten. Deze hebben betrekking tot tradities, muziek, landbouw en de Britse koloniale jaren.

Ga zelf op vakantie naar Gambia en ontdek ’the Smiling Coast of Afrika’.

No comments

Corfu bezienswaardigheden top 10

Een groene oase met gouden zandstranden en stralend mooi weer; welkom op het Griekse eiland Corfu. Corfu, ook wel Korfoe of Kerkyra genoemd, is in ...