6 bijzondere uitjes op Corendon bestemmingen

Cultuur op Bali - Corendon Excursies

Zon, zee, strand en… uitjes! Voor een echt onvergetelijke vakantie, spring je op de bus, boot of jeep en ontdek je je vakantiebestemming op een heel andere manier. Verbaas je over nieuwe culturen, geniet van de natuur, ga uit op avontuur. Excursies geven je vakantie nét dat beetje extra. Inspiratie nodig? We lichten graag een tipje van de sluier op met deze 6 bijzondere uitjes!

1. Dubai: Vliegen in een heteluchtballon

Heteluchtballon in Dubai - Excursies Corendon

Vliegen in een heteluchtballon in Dubai. Foto: Sarah_Acker

Het zal je vast niet zijn ontgaan; in Dubai is alles groot, groter, grootst. Het hoogste gebouw ter wereld, de grootste winkelcentra ter wereld, het grootste reuzenrad ter wereld, de grootste bloementuin ter wereld en, oké vooruit dan – het op één na grootste aquarium ter wereld. Dubai heeft het! Wat is er bijzonderder dan in een heteluchtballon stappen en deze enorme stad met de minuut kleiner zien worden? Echt een ervaring om nooit meer te vergeten!

2. Gambia: Op vogelsafari

Vogels spotten in Gambia - Excursies Corendon

Vogels spotten in Gambia. Foto: gisela gerson lohman-braun

Gambia is een land waar de zon altijd schijnt. Met uitgestrekte witte zandstranden, exotisch natuurschoon en inwoners die je overal hartelijk verwelkomen. Maar wist je dat Gambia ook een land is waar meer dan 540 verschillende soorten vogels leven? Daarmee is dit Afrikaanse land een waar paradijs voor vogelliefhebbers.

3. Turkse Rivièra: Baden op z’n Turks

Ideal Prime Beach - Excursies Corendon

Zonder een bezoekje aan een hamam, is je vakantie in Turkije eigenlijk niet compleet. Het baden is verweven in de Turkse cultuur. Is de Turkse cultuur. En ja, zelfs in de 21 eeuw – nu bijna iedereen de dag begint met een verfrissende douche – is het baden nog altijd een wekelijks ritueel voor de meeste Turken. Stomen, schrobben en tot rust komen met een kopje mierzoete thee of Turkse koffie en een goed gesprek met vrienden. Ervaar het zelf en begin je vakantie goed met een bezoek aan de lokale hamam!

4. Bali: Onderdompelen in de Balinese cultuur

Cultuur op Bali - Excursies Corendon

Het Indonesische eiland Bali is een cultureel pareltje. Ja, het eiland heeft goddelijke stranden en ja, ook prachtige natuur – maar heeft nog zo veel meer te bieden! Uitgestrekte rijstterrassen met spectaculaire uitzichten, de gastvrije inwoners die je in hun huis uitnodigen, de kleine familiebedrijfjes (warungs) waar van alles wordt verkocht, de verschillende dansvormen, indrukwekkende tempels, artistieke uitspattingen, spirituele rituelen… zoals je misschien al merkt; dit lijstje kan nog eindeloos lang doorgaan. De conclusie is simpel: gaat dat zien met eigen ogen!

5. Curaçao: Zwemmen met dolfijnen

Zwemmen met dolfijnen - Excursies Corendon

Zwemmen met dolfijnen op Curaçao. Foto: Stewart Holmes

Ooit al eens willen zwemmen met dolfijnen? Op Curaçao kan het! Bekijk deze prachtige dieren van dichtbij, kom meer te weten over hun gedrag en leer met ze communiceren. Ja hoor, dromen komen uit! Omdat je de dolfijnen ontmoet in kleine groepjes, krijg je zeker weten volop de kans om ze aan te raken en samen met ze te zwemmen. Echt een bucketlist ervaring!

6. Tenerife: Sterren kijken op de El Teide

Tot slot een excursie die eigenlijk weinig uitleg nodig heeft. Tenerife is namelijk een van de mooiste bestemmingen ter wereld om sterren te kijken. In het observatorium op de hoogste vulkaan van het eiland, El Teide (3718 m) – waar de bewolking onder aan de berg blijft hangen – lijkt het net alsof je de sterren zo uit de lucht kunt plukken. Magisch.

 

Wat is de leukste uitje die jij hebt gemaakt tijdens je vakantie?

 

 

skiën in Bulgarije

Skiën in Bulgarije

Op 16 maart 2015 was ik één van de 198 gelukkigen die met Corendon mee mocht naar Bulgarije voor een dag proefskiën in Pamporovo. We ...