Duiken in Dubai

Wist je dat je geweldig goed kunt duiken in Dubai? Veel mensen denken bij een duikvakakantie meteen aan Egypte. Zonde, want op ongeveer net zo veel uurtjes vliegen afstand ligt Dubai, een waar paradijs voor fanatieke duikliefhebbers én voor beginners. Benieuwd hoe duiken in Dubai eruit ziet? Wij nemen je graag mee op ontdekkingstocht door deze wondere onderwaterwereld!

 

Langs de oostkust van Dubai en in de Golf van Oman zijn enorm veel duikmogelijkheden te vinden. De riffen aan de oostkust van het land zijn zo goed als onaangetast. Waar ter wereld kom je dit nog tegen?! Hier word je tijdens je duik getrakteerd op een prachtige, onovertroffen onderwaterwereld. Wie gek is van kleurrijke taferelen moet zeker gaan duiken bij de Martini Rock. Dit is een beschermd maritiem reservaart waar de meest kleurrijke zeedieren zich thuis voelen. Ook Dibba Eiland is een geweldige plek voor liefhebbers van natuurschoon. Enorme tafelkoralen zijn het decor voor een levendige onderwaterwereld vol tropische vissen. De kans is groot dat je bij Dibba Eiland roggen, schildpadden en haaien spot. Geweldig toch?

schildpad-dubai

duiken-dubai

Scheepswrakken voor de kust van Dubai

Dubai is al eeuwen een drukke havenplaats en in de loop van de decennia zijn hier honderden, misschien wel duizenden, schepen voor de kust gezonken. Elk wrak heeft in de loop van de jaren zijn eigen ecosysteem ontwikkeld en duiken in Dubai kan dus echt een ware ontdekkingstocht zijn. De meeste scheepswrakken liggen op zo’n half uur varen van de PADI centers af, waardoor ze makkelijk te bezoeken zijn. In de Perzische Golf liggen werkelijk honderden schepen op de bodem van de oceaan. Hier ben je niet snel uitgedoken! De Energy Determination verdient een aparte vermelding: deze 351 meter lange tanker zonk nadat er aan boord brand ontstaan was. Bizar om zo’n enorme tanker op de bodem van de oceaan te zien liggen!

duiken-dubai-2

Bron: Amuraworld.com

 

Indoor duiken in Dubai

In Dubai is alles mogelijk. Naast een indoor skibaan vind je hier ook een indoor duikcenter. In het enorme Dubai Aquarium (in de Dubai Mall) kun je een duik nemen! Ben je onervaren en zou je graag je duikcertificaat halen? Geen probleem. Je kunt hier, in een veilige omgeving, je PADI diploma halen. Als je het wat eng vindt om tussen de haaien en andere enorme vissen te zwemmen, kun je voor cage snorkelling gaan. Hierbij ga je in een kooi het water in, waardoor vissen niet bij jou kunnen komen. Voor de echte durfals onder ons zijn er haaien-duiken waarbij je echt tussen de haaien zwemt. Het Dubai Aquarium heeft naast de traditionele duikmaskers ook duikhelmen die je op kunt zetten. Dit zijn een soort astronauthelmen waarin je vrij kunt ademen. Ideaal voor mensen die moeite hebben met ademen door een mondstukje. Naast het Dubai Aquarium in de Dubai Mall vind je ook nog een indoor aquarium bij het Atlantis Hotel. Genoeg mogelijkheden om indoor te duiken in Dubai dus!

dubai-aquarium-duik-2

dubai-aquarium-duik

Bron: www.emirates247.com

 

Dubai is een geweldige, onontdekte duikbestemming. Naast een vrijwel onaangetaste onderwaterwereld, vind je hier ook unieke scheepswrakken en de mogelijkheid om indoor te duiken. Al met al dus een ideale bestemming voor iedereen die meer van de prachtige wereld onderwater wil zien. Duiken in Dubai is geweldig!

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie