Dubai Aquarium

0

Het grootste aquarium ter wereld, Dubai Aquarium, vind je natuurlijk in Dubai, in The Dubai Mall. Hier vind je naast het Dubai Aquarium ook winkels, een megabioscoop, een ijsbaan en een dinosaurus skelet. Het winkelcentrum maakt deel uit van het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa.
Naast parelwitte stranden en talloze winkels valt er in Dubai dus ook genoeg te zien en te doen. Lees hier alles over het Dubai Aquarium!

Dubai Aquarium

Het Dubai Aquarium in Dubai is onderdeel van de Underwater Zoo en is over twee verdiepingen van The Dubai Mall verdeeld. Het aquarium van ruim 10 miljoen liter water is een waterparadijs met meer dan 33.000 zeedieren. De afmeting is maar liefst 32 meter bij 8 meter en daarmee het grootste aquarium ter wereld. In het aquarium zwemmen maar onder andere roggen, reuzenbaarzen, diverse haaiensoorten en scholen van de meest uiteenlopende vissoorten.

Dubai Aquarium
Je kunt de onderwaterwereld op verschillende manieren verkennen. Je kunt door de 48 meter lange onderwatertunnel wandelen, waar je omringd wordt door talloze haaien, roggen en vele andere vissen. Na de wandeling onder de zeedieren door kun je de onderwaterwereld ook met een ‘glass bottom boat’ bewonderen. De boot heeft een glazen bodem, waardoor je de vissen onder je voeten door ziet zwemmen.

Zoek je meer spanning? Wat dacht je van roggen voeren? Tijdens het voeren kun je de roggen van heel dicht bij zien en voelen. Wil je de onderwaterwereld van dichtbij bekijken? Dan kun je ook snorkelen of duiken in een veilige kooiconstructie.
Wil je oog in oog komen met ’s werelds ultieme roofdier? Dan kun je er ook voor kiezen om te duiken zonder kooiconstructie. Je zwemt dan vrij tussen de haaien, roggen en andere vissen en je ziet mensen door de onderwatertunnel lopen.

Dubai Aquarium

Underwater Zoo

De Underwater Zoo is onder andere verdeeld in een Rainforest zone en een Rocky Shore zone. In de Rainforest zone ontmoet je onder andere speelse otters, gevaarlijke piranha’s, grote meervallen en waterratten.
In de Rocky Shore zone ontmoet het land de zee, een ruige, barre omgeving waar alleen de taaie overleven. Breng een bezoek aan een pinguïnkolonie en neem een kijkje bij de Giant Spider Crabs. Sinds kort kun je hier ook een 5 meter lange zoutwater krokodil bewonderen. Deze krokodil weegt 750 kilo en komt oorspronkelijk uit Australië en draagt de naam King Croc.

Underwater Zoo

Het nieuwe gedeelte Night Creatures neemt je mee op een educatieve reis. Je ontdekt hier de fascinerende en mysterieuze dieren die in de woestijnomgeving van de Verenigde Arabische Emiraten leven. In dit gedeelte kun je onder andere Arabische padden, fruitvleermuizen, schorpioenen, reuze kameelspinnen, gekko’s, kameleons, egels en hagedissen bekijken.
Dubai Aquarium & Underwater Zoo beschikt ook over een interactieve attractie, de VRZOO. Dit is een unieke virtual reality ervaring die je meeneemt in een wereld van de meest bedreigde diersoorten. Zo kun je je aansluiten bij een gorilla familie in Uganda, zwemmen met enorme walvishaaien in de kristalheldere wateren van de Malediven of olifanten volgen in Zuid-Afrika.

Dubai Mall

The Dubai Mall

Na je bezoek aan het Dubai Aquarium kun je The Dubai Mall verder verkennen. Je vindt er een groot aanbod aan winkels, zoals Dior, Dolce & Gabbana en Nike en tal van restaurants en fastfoodketens. Ook kun je er schaatsen op een schaatsbaan met Olympische afmetingen en is er een bioscoop met 22 schermen en meer dan 2800 zitplaatsen. Als je The Dubai Mall uitloopt kom je bij de Dubai Fountains, de grootste fontein ter wereld. Naast The Dubai Mall vind je de grootste toren ter wereld, de Burj Khalifa. Deze toren is maar liefst 828 meter hoog en tegen betaling kun je naar het observatiedek op de 124ste verdieping. Kortom, een bezoek aan Dubai is zeker de moeite waard!

No comments