De ultieme winterzon vergelijker

0
Welk Canarisch Eiland? - Gran Canaria

Regen, sneeuw, kou… Even eerlijk: daar zit toch niemand op te wachten?! Kies deze winter voor de zon en vlieg naar één van onze heerlijke winterzonbestemmingen! Om het kiezen en vergelijken een stukje makkelijker te maken, hebben we alvast onze top bestemmingen voor je op een rijtje gezet. We zien je daar waar de zon schijnt!

Dubai

Dubai is één van de zeven emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten. Met zijn bruisende stranden, enorme wolkenkrabbers en super deluxe winkelcentra lijkt deze plek regelrecht uit een sprookje te komen. Bling bling, pracht en praal: niets is te gek! Het is dé bestemming om op het strand te flaneren, want de zon schijnt altijd en de winters zijn zacht met een gemiddelde temperatuur van 23 graden. Je vliegt naar Dubai in ongeveer 6 uur.

Dubai - Mooi weer in oktober

Jumeirah Beach in Dubai. Foto: Wikimedia Commons

CategorieScore
Temperatuur9
Stranden9
Cultuur6
(Water)sporten10
Kindvriendelijk8
Vliegtijd7
EINDCIJFER8,1

Bali

Bali is een fantastische bestemming met een rijke cultuur, gastvrije bevolking en waanzinnig mooie stranden. Of je nu tempels wilt bezichtigen, door rijstvelden wilt lopen, van het strand wilt genieten of in kunstgalerijen wilt snuffelen: op Bali kan het! Ook hartje winter is het op Bali lekker warm met temperaturen rond de 30 graden en schijnt de zon uitbundig. Je vliegt in ongeveer 16 uur naar Bali.

Bali - Mooi weer in oktober

Het strand Nusa Dua op Bali. Foto: Shutterstock

CategorieScore
Temperatuur10
Stranden10
Cultuur10
(Water)sporten8
Kindvriendelijk8
Vliegtijd6
EINDCIJFER8,7

Turkse Rivièra

De zonnige zuidkust van Turkije is ook in de winter erg aangenaam. Zelfs dan kun je nog lekker in je korte broek en t-shirt op het terras zitten met temperaturen rond de 20 graden. Dankzij het aangename klimaat is de gevoelstemperatuur in de Turkse Rivièra vele malen hoger – waardoor het zelfs met 10 graden heerlijk toeven is in het zonnetje! Omdat het niet te heet is, is het de perfecte tijd van het jaar om de steden, natuur en interessante cultuur te verkennen. Al in 3,5 uur vlieg je naar de Turkse Rivièra.

Kasteel Alanya - Wat te doen in Alanya

Prachtig uitzicht vanaf het kasteel van Alanya. Foto: Yoshi5000

CategorieScore
Temperatuur6
Stranden9
Cultuur9
(Water)sporten8
Kindvriendelijk9
Vliegtijd9
EINDCIJFER8,3

Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden zijn een ultieme winterzonbestemming! Niet alleen vanwege de vele zonneschijn en het mooie weer, maar ook vanwege de prachtige stranden, rijke cultuur en unieke natuur. In de wintermaanden is het heerlijk met gemiddelde temperaturen tussen de 17 en 20 graden. Bovendien is er een Canarisch eiland voor iedereen – of je nu gaat voor rust en natuur of juist reuring en avontuur. Je vliegt naar de Canarische Eilanden in ongeveer 4,5 uur.

Welk Canarisch Eiland? - Gran Canaria

Playa del Ingles. Foto: Marco Verch

CategorieScore
Temperatuur7
Stranden10
Cultuur7
(Water)sporten9
Kindvriendelijk9
Vliegtijd8
EINDCIJFER8,3

Curaçao

Bon Bini! Op Curaçao kun je het hele jaar door genieten van stralend mooi weer. En dat komt goed uit, want dat betekent dat jij komende winter lekker kunt genieten van witte zandstranden, wiegende palmbomen en de blauwe Caraïbische Zee waar je prachtig kunt duiken en snorkelen. Temperaturen liggen rond de 28 graden en de zon schijnt ongeveer 8 uur per dag. Hangmatje, kokosnoot – wat wil je nog meer?!

Blauwbaai op Curaçao

Blauwbaai op Curaçao. Foto: Blue Bay Golf & Beach Resort

CategorieScore
Temperatuur10
Stranden10
Cultuur7
(Water)sporten10
Kindvriendelijk9
Vliegtijd6
EINDCIJFER8,7

De uitslag

Voor exotisch genieten ga je naar Bali of Curacao, met een eindcijfer van een 8,7 eindigen deze twee bestemmingen op een gedeelde eerste plaats. Het eindcijfer van de Turkse Rivièra is een 8,3, waar je kunt genieten van mooie stranden en unieke cultuur in de achterlanden. Als je vakantie wilt vieren op een mooi eiland, zit je op één van de Canarische Eilanden helemaal goed met een gemiddelde van 8,3. En voor echt luxe genieten pak je het vliegtuig naar Dubai waar je kunt genieten van zon, zee, strand, winkelcentra en een heerlijke temperatuur.

Voor welke bestemming kies jij?!

No comments