De mooiste Griekse eilanden: hier moet je naartoe!

0

Wist je dat Griekenland maar liefst 6000 eilanden heeft? Elk eiland is uniek en we kunnen het ons heel goed voorstellen dat het lastig is om hieruit een keuze te maken voor je volgende vakantie. Om je wat op weg te helpen, hebben wij de mooiste Griekse eilanden voor je op een rij gezet. Deze Griekse eilanden mag je écht niet missen!

 

#1 Corfu

Eén van de mooiste Griekse eilanden is Corfu. Terwijl de meeste Griekse eilanden vaak wat dor en droog zijn, is Corfu juist een groen paradijs. Verder is het ook één van de grootste eilanden van Griekenland, waardoor het een geweldige bestemming is voor mensen die er graag op uit trekken. Met haar weelderige, groene heuvels, azuurblauwe zee en sfeervolle dorpjes is Corfu echt een droombestemming.

corfu

#2 Kreta

Kreta is het grootste eiland van Griekenland en daardoor is het ook één van de meest veelzijdige eilanden. Het landschap aan de noordkust is volledig anders dan aan de zuidkust, waardoor je steeds opnieuw voor een verrassing staat. Droge, rotsachtige uitzichten kunnen ineens overgaan in intens groene bergen. Omdat het eiland zo groot is, vind je er ook enorm veel verborgen strandjes. Sommige stranden heb je helemaal voor jezelf!

kreta

#3 Zakynthos

Wie kent de foto’s van Navagio strand, ookwel shipwreck beach genoemd, niet? Een parelwit strand, omgeven door rotsen en een azuurblauwe zee vormen het decor voor een wereldberoemd scheepswrak. Zakynthos heeft nog veel meer van dit soort prachtige baaien en idyllische landschappen. Het is helemaal terecht dat Zakynthos één van de mooiste eilanden van Griekenland genoemd wordt!

 shipwreck-beach-zakynthos

#4 Kos

Kos is een echt fietseiland, ideaal voos ons Nederlanders dus! Overal zijn fietsen te huur waarmee je zelf het eiland kunt verkennen. Laat je op Kos betoveren door de mooie natuur en de prachtige witte zandstranden. Het is echt ontzettend leuk om er een paar dagen met de fiets op uit te trekken. Zo kom je op plaatsjes waar je met de auto zo voorbij zou zijn gereden! Kos is een heerlijk veelzijdig eiland en verdient zeker een plaatsje in dit rijtje met mooiste eilanden van Griekenland!

fietsen-kos

Bron: kos.gr      

#5 Rhodos

Rhodos is een geweldig eiland voor cultuurliefhebbers. Op het eiland vind je super veel monumenten die herinneren aan haar rijke historische verleden. Verder zijn er meer dan genoeg schilderachtige bergdorpjes op het eiland te vinden. Voor overweldigend mooie natuur moet je zeker een bezoekje brengen aan de Vlindervallei, waar in juli en augustus duizenden vlinders om je heen fladderen. Een unieke ervaring! Rhodos is een heel divers eiland vol prachtige natuur, cultuur en sfeervolle dorpjes.

rhodos-stad

Bron: panoramio.com

 Welk Grieks eiland zou jij graag eens bezoeken?

No comments