De 4 leukste waterglijbanen van Europa

0

Een dagje naar een waterpretpark zorgt gegarandeerd voor een hoop plezier, gelach en gespetter. In de zomer is het de perfecte manier om even af te koelen. Graag delen we de leukste, engste en meest bijzondere waterglijbanen van Europa met jou. Let op: niet voor angsthazen! 

The Tower of Power, Siam Park, Tenerife

Tower of Power
Een geweldige rit voor iedere adrenaline zoeker. Na een flinke klim maak je een vrije, verticale val van 28 meter. Voordat je veilig boven water komt, glij je eerst door een enorm aquarium. Deze waterglijbaan is te vinden opTenerife en is een absolute aanrader

Vulcano Ride, PortAventura, Spanje

Vulcano Ride
In mei 2013 opende het Spaanse waterpretpark PortAventura een nieuwe waterglijbaan van 32 meter hoog. Met een helling van 55 graden val je vanaf een hoogte vergelijkbaar met twaalf verdiepingen naar beneden. Hoewel een aantal bochten de val breken, bereik je alsnog een snelheid van 6 meter per seconde. 

Aqualandia, Costa Blanca, Spanje

Aqualandia
In dit waterpark bevind zich een van de hoogste glijbanen van Europa. Durf jij de beklimming van ruim 30 meter hoog aan om je over te geven aan een zenwuslopende vrije val? Als het antwoord ja is, dan moet je zeker naar Aqualandia gaan!

Slide & Splash, Algarve, Portugal

slide splash
Tijdens je vakantie aan de Portugese Algarve kun het Slide & Splash park bezoeken en dat zal je niet teleurstellen. Wie gaat het snelst? Op de Kamikaze, een 25 meter hoge glijbaan, kun je je aan elkaar meten. In de Black Hole duik je op een rubberband geheel in het donker naar beneden. Voor iedere durfal dus genoeg uitdagingen om te overwinnen!

Wat is jouw favoriete waterglijbaan, of die van je kinderen?

No comments