De 10 leukste festivals en evenementen tijdens de vakantie

0

Een vakantie is niet alleen om van zon, zee en strand te genieten. U kunt ook genieten van cultuur, het landschap en de lokale muziek. Van een dance festival in Bulgarije tot olieworstelen in turkije: Deze festivals en events maken uw vakantie tot een onvergetelijke ervaring.

1. Dancefestival in Bulgarije
Dance liefhebbers reizen af naar Sunny Beach in Bulgarije. Hier vindt namelijk van eind juli tot en met begin augustus het Solar Summer Festival plaats op Cacao Beach. Dans op het strand tot de zon weer opkomt op de beats van de beste dj’s van de wereld. Een magische ervaring.

2. Full Moon Party op Curaçao
Slippers aan? Check. Cocktail in de hand? Check. Lach op het gezicht? Check. U bent klaar voor de grootste Full Moon Party van de Caribbean. Iedere tweede vrijdagnacht van de maand komen meer dan 3.000 mensen samen op Kokomo Beach op Curaçao om te dansen op tropische klanken en housemuziek. Met als afsluiting een grote vuurwerkshow.

3.Hippiefestival op Kreta
Het is ‘love, peace & happiness’ wat de klok slaat op het Matala Beach Festival op Kreta. In de jaren zestig en zeventig nestelden hippies zich in de eeuwenoude grotten van Matala en schreef Joni Mitchell hierover het nummer ‘Carey’. In juli herleeft hier de hippietijd met een hippiebazaar, happy food en vooral veel bands die The Doors, The Beatles, Bob Marley en Santana coveren.

4. Voetbal kijken in Istanbul
Turken zijn gek op voetbal en het is dan ook een unieke ervaring om naar een wedstrijd van Galatasaray, Fenerbahçe of Besiktas te gaan. Alle drie de clubs komen uit Istanbul en hebben in deze stad hun stadion. Het mooiste zou natuurlijk zijn om een wedstrijd tussen Wesley Sneijder (Galatasaray) en Dirk Kuijt (Fenerbahçe) mee te pakken.

5. Muziekfestival in Marrakech
Een van de grootste events in Marrakech is het Festival National des Arts Populaires in juli. Vijf dagen lang is de stad in de ban van Berbermuziek, folkloristische dans, straatmuzikanten, vuurspuwers en buikdanseressen. Rond het El-Badi Palace worden de meeste optredens gegeven, maar ook in bars en clubs is het een en al gezelligheid.

6. Olieworstelen in Belek
Worstelen is al eeuwen een nationale sport in Turkije. Eens even iets Een van de meest aparte events vindt plaats in de laatste week van mei in de Turkse badplaats Belek: het Greasy Men’s Wrestling Festival. Mannen die zich insmeren met olie en een potje gaan

7. Oogstfeesten op Mallorca
In september wordt overal op Mallorca de oogst gevierd. In de regio Binnisalem, waar sinds de vijftiende eeuw wijn wordt geproduceerd, vieren ze eind september een week lang het druivenoogstfeest. Druivengevechten, dansen, vuurwerk, maar vooral veel eten en drinken staan op het programma.

8. Wereldmuziek in Portugal
Soul, jazz, blues, fado, bossa nova, hip hop, jazz: muziekliefhebbers komen aan hun trekken tijdens het Festival Med in juni. Vijf dagen lang staan er diverse podia in het historische centrum van Loulé (circa dertig kilometer van Albufeira), maar ook in kroegjes kunt u de heupen los gooien. Daarnaast is er straattheater en zijn er leuke kraampjes met souvenirs en lekker eten.

9. Jazz in Alanya
Onder de sterrenhemel naar jazz luisteren? Dat kan in de laatste week van september als jazzmuzikanten uit de hele wereld samenkomen in Alanya. Op het plein voor de Rode Toren (Kizil Kule)worden in het kader van het jaarlijkse Alanya Jazz Days Festival gratis concerten gegeven.

10. WK Surfen en Kiteboarden op Fuerteventura
Het Canarische eiland Fuerteventura heeft prachtige golven, een heerlijk klimaat en de beste wind. Niet gek dus dat het Wereldkampioenschap Windsurfen & Kiteboarden ieder jaar hier gehouden wordt. Het event vindt plaats in de laatste week van juli/begin augustus en is ook voor landrotten een spektakel om te zien.

Corendon heeft de beste overnachtingsplekken voor deze festivals en evenementen voor u geselecteerd

No comments