Corendon medewerker Vera presenteert het Portugese Algarve

Corendon medewerkers presenteren hun favoriete vakantiebestemming. In deze blog neemt Cabin attendant Vera je mee naar het adembenemende Algarve, in het prachtige Portugal. Benieuwd naar deze unieke vakantiebestemming? Lees dan snel verder en ontdek alle must-sees die niet op jouw wensenlijst mogen ontbreken.

Naam: 
Vera Scholtanus

Functie binnen Corendon: 

Cabin attendant

Favoriete vakantiebestemming: 
Algarve, Portugal

Type vakantie: 

Zon-zee-strand vakantie

 

Wat maakt de Algarve zo speciaal voor jou?

Mijn moeder en haar man hebben een paar jaar in de Algarve gewoond. Ik voel me er thuis, ik weet de weg, ken de mooiste plekken (die menig toerist niet weet te vinden) en ik vind de vriendelijkheid van de mensen daar heel fijn. Er hangt een relaxte en ongedwongen sfeer bij de lokale bevolking en met name de term “wat vandaag niet komt, komt morgen wel” vind ik heel rustgevend.

Wie zou je de Algarve aanraden? 

In de Algarve is er van alles te beleven op het gebied van uitgaan, lekker eten en mooie boulevards. Dus eigenlijk is er voor ieder wat wils! Gezinnen kunnen genieten van een rustige en vooral veilige vakantie. Jongeren kunnen richting de Albufeira om te feesten en stelletjes kunnen een combinatie van beide doen.

Wat moet je gedaan hebben in de Algarve? 

Maak een tocht vanaf Vilamoura langs de kust met een grote zeilboot. Er zijn mogelijkheden tot aanmeren, snorkelen, zwemmen, barbecueën en zonnen op verschillende strandjes. Ook Olhão, de drukste vissershaven van deze streek is een bezoek meer dan waard. Deze plek staat helemaal in het teken van de oceaan. Voor de visliefhebbers: hier vind je de beste visrestaurants van de hele Algarve.

Heb je nog tips voor een geweldige vakantie aan de Algarve?

Huur een auto en ontdek de hele kustlijn en het binnenland. Mijn ultieme tip: Bezoek Tavira, één van de mooiste kuststeden van de Algarve met prachtige strandjes en de mogelijkheid om met een veerpontje naar de Tavira eilanden te gaan. Ook kun je in een klein plaatsje naast Tavira flamingo’s spotten!

“Nos vemos em breve no Algarve!”

Ben je door Vera nieuwsgierig gemaakt en wil je zelf de mogelijkheden in Portugal ontdekken? Dan hebben wij natuurlijk een veelzijdig aanbod voor een heerlijke, relaxte (of juist actieve) vakantie!

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie