Top 5 bezienswaardigheden van Marrakech

1
Djemaa el Fna plein in Marrakech

Alles aan Marrakech is uniek – de oude stadsmuren, riads, afbrokkelende paleizen, lawaaiige souks, bekwame kunstenaars… Het eten is er waanzinnig lekker en de inwoners zijn warm en hartelijk – en nodigen je maar wat graag uit voor een kopje mierzoete muntthee! Ervaar het zelf en bekijk de volgende 5 bezienswaardigheden wanneer je in Marrakech bent!

1. Eten op het Djemaa el Fna plein

Bezienswaardigheden Marrakech

Een eetstalletje op het Djemaa el Fna plein. Foto: Wikimedia Commons

Het centrale Djemaa el Fna plein in Marrekech valt in twee woorden te omschrijven: goddelijk chaotisch. Rond zonsondergang maken zigeuners, magiërs en slangenbezweerders ruimte voor honderden eetstalletjes waar je diverse delicatessen kunt proeven – van couscous, tagines, kebabs en harira soep tot schapenhersenen en gekookte slakken. En het leuke is: voor maar een paar dirham heb je een 6-gangendiner op tafel staan. Dus, wat ga jij bestellen?!

2. Verdwalen in de souks

Bezienswaardigheden Marrakech

Olijvenkraampje in de souk van Marrakech. Foto: Wikimedia Commons

Zelfs als je het niet van plan bent, is het verdwalen onvermijdelijk in Marrakech. De medina (oude centrum) is namelijk een eindeloos doolhof van straatjes, steegjes en marktkraampjes waar werkelijk alles te koop is: tapijten, textiel, wollen hoeden, specerijen, magische kruidendrankjes, kleding, oosterse lantaarns… Vergeet niet een traditioneel gevlochten mand of tas op de kop te tikken om al je aankopen in mee te nemen!

3. Slapen in een riad

Bezienswaardigheden Marrakech

Een Riad in Marrakech

Slapen in een riad is een must wanneer je in Marokko bent. Een riad is een traditionele Marokkaanse woning in het hart van de medina. Verwacht muren versierd met Marokkaanse tapijten, zwierig versierde tegeltjes, planken vol traditioneel glaswerk en verweerde deuren in felle kleuren. Iedere riad heeft een open binnenplaats, vaak met bomen, bloemen en zelfs een vijver of fontein. De perfecte plek om ’s ochtends wakker te worden en een heerlijk ontbijtje te eten!

4. Ontspannen in een hamam

Bezienswaardigheden Marrakech

Foto: Les Bains de Marrakech

Voor een schrobbeurt van top tot teen klop je aan bij één van de hamams voor de lokale bevolking. Hier kun je voor maar een paar dirham een uurtje stomen, scrubben en dompelen. Als je zin hebt in totale ontspanning en verwennerij kun je een luxe hamam opzoeken, waar je kunt genieten van sauna’s, scrubs, massages en een manicure of pedicure. Voor een goede hamam hoef je overigens niet ver te zoeken: de meeste riads en hotels hebben er wel een!

5. Rijden op een kameel

Bezienswaardigheden Marrakech

Rijden op een kameel in Marrakech. Foto: Wikimedia Commons

Ooit weleens op een kameel gezeten die opstaa..áááát?! Net buiten Marrakech, tussen de dorre struiken, groene palmbomen en het indrukwekkende Atlasgebergte, kun je een onvergetelijke tocht op een kameel maken. Het is niet alleen bijzonder om een kameel van dichtbij mee te maken, maar ook een heerlijk rustige break van het drukke Marrakech!

1 bericht

Post a new comment