5x mooie bezienswaardigheden op Cyprus

0
bezienswaardigheden op cyprus

Het hele jaar door zonneschijn, mooie stranden, hartelijke locals en een aantal schitterende attracties – het is niet vreemd dat Cyprus één van de meest geliefde vakantiebestemmingen van Europa is. Even genoeg strand gezien? Dan zijn de volgende 5 bezienswaardigheden op Cyprus het bekijken waard!

1. De oude stad Kourion

Bezienswaardigheden op Cyprus - Kourion

Foto: senza senso

Maak een uitstapje naar het verleden en bezoek de archeologische vindplaats Kourion. Hier vind je mooie ruïnes en mozaïeken die afkomstig zijn uit de Grieks-Romeinse oudheid, met als hoogtepunt een enorm auditorium. Vanaf hier heb je ook nog eens een schitterend uitzicht over zee en het strand. Vergeet alleen niet je wandelschoenen aan te trekken, want de bezienswaardigheden liggen een behoorlijk eind uit elkaar!

2. Het Troödosgebergte

Bezienswaardigheden op Cyprus - Troödosgebergte

Foto: Son of Groucho

In het groene binnenland van Cyprus ligt het Troödosgebergte, het hoogste gebergte van Cyprus. Hier kun je niet alleen prachtige kloosters en kerkjes bewonderen, maar ook verschillende wandelingen maken. De uitstekende wandelpaden leiden je langs kleine dorpjes waar de tijd stil lijkt te staan. Bonus voor je inspanning: een schitterend uitzicht over het eiland!

3. De zeegrotten van Agia Napa

Bezienswaardigheden op Cyprus - Agia Napa

Foto: Thulborn-Chapman Photography

De meest gefotografeerde plek van Cyprus is zonder meer de kustlijn van Agia Napa. En dat is niet zo gek, want de omgeving is hier prachtig. De heuvelachtige omgeving, golfen die tegen de rotsen beuken, zeegrotten met uitzicht op zee… Een schitterende bezienswaardigheid op Cyprus die je gewoon vast móet leggen!

4. De kerk van Ayios Lazarus

Bezienswaardigheden op Cyprus - Ayios Lazarus

Foto: Wikimedia Commons

Hoewel deze 19e eeuwse kerk midden in het drukke centrum van Larnaca staat, is het een oase van rust. Allereerst is de architectuur schitterend. Binnen vind je het altaar dat rijkelijk versierd is met adembenemende fresco’s. Een klein trappetje naar beneden brengt je naar de graftombe van Sint Lazarus, die dertig jaar op Cyprus gewoond zou hebben. Een bijzondere bezienswaardigheid op Cyprus die het bezoeken waard is.

5. Schiereiland Akamas

Bezienswaardigheden op Cyprus - Akamas

Foto: NH53

Voor een authentiek, ongerept stukje Cyprus moet je zeker het schiereiland Akamas bezoeken. Dit is een schitterend wandelgebied met diverse nature trails langs dichte bossen, hoge kloven, lange kuststroken en verlaten vissersdorpjes. De zandstranden zijn belangrijke broedplaatsen voor de groene en onechte karetschildpadden.

Wil je zelf de mooiste plekken van Cyprus ontdekken? Kijk dan eens naar onderstaande reizen naar Cyprus op Corendon.nl

 • Cyprus / Kyrenia

  Geniet van het fantastische uitzicht!

  meer informatie

 • Cyprus / Excursiereis

  Bezoek de mooiste plekken van Cyprus.

  meer informatie

 • Cyprus / Kyrenia

  Gelegen aan een gouden zandstrand.

  meer informatie

Kopfoto: Leonid Mamchenkov

Tunesie

Reisadvies Tunesië

Het gastvrije en zonovergoten Tunesië is sinds najaar 2017 terug van weggeweest, nadat het Ministerie van Buitenlandse Zaken vorig juli een versoepeld reisadvies voor Tunesië ...