Bangkok bezienswaardigheden – Wat te doen in Bangkok?

0

Bangkok, de Stad der Engelen, mag zich met meer dan 11 miljoen inwoners een wereldstad noemen. Deze gigantische miljoenenstad behoort tot één van de belangrijkste en meest bezochte steden van Zuidoost-Azië. Waarom? Bangkok heeft bezoekers enorm veel te bieden! Van kleurrijke tempels en enorme shopping malls tot imposante paleizen. Het is een stad waar eeuwenoude cultuur hand in hand gaat met het moderne stadsleven. De geuren, kleuren, geluiden, mensen en drukte zijn zeer indrukwekkend. Wil jij ook kennismaken met deze fascinerende stad? Lees dan snel verder!

Bruisende Bangkok

Tempels

Wanneer je in Thailand bent, zul je al snel ontdekken dat boeddhisme een belangrijke rol speelt in het land. In Bangkok is dit niet anders. Op elke hoek van de straat is een tempel te vinden: van kleine liefelijke tempels tot schitterende bouwwerken die tot de mooiste van de wereld behoren. Eén van de meest belangrijke tempels in Bangkok is ongetwijfeld de heilige tempel Wat Phra Kaew. Deze zeer indrukwekkende tempel is onderdeel van een enorm complex. Je weet hier niet waar je moet kijken: mozaïeken, sierlijke beelden, gouden torens… De vele glinsterende bouwwerken zorgen ervoor dat je bijna verblind raakt!

Naast deze tempel is de Wat Pho ook zeker een aanrader om te bezoeken. Het is de thuisbasis van het grootste Boeddhabeeld in Thailand, de liggende Boeddha, van maar liefst 46 meter lang! Daarnaast is het de plaats waar de traditionele massage werd ontdekt.

Wat Pho Tempel

Paleizen

Het bekendste paleis in Bangkok is ongetwijfeld Grand Palace. Je vindt hem in hetzelfde ommuurde complex van Wat Phra Kaew. De bouw van dit overweldigende paleis is begonnen in 1782 en werd tot midden 20e eeuw als koninklijke residentie gebruikt. De aankleding is zo over de top dat je het echt gezien moet hebben. Wat een pracht en praal!

Zowel bij Grand Palace als de heilige tempels gelden strikte kledingvoorschriften. Dit betekent dat je geen korte rokjes of broeken mag dragen, geen mouwloze shirts en geen slippers of sandalen. Eventueel kun je bij de ingang kleden ter bedekking huren, want de Thai is hier erg streng in.

Wat Phra Kaew en Grand Palace

China Town

Eén van de meest bruisende en tevens grootste wijken van Bangkok is zonder twijfel China Town. Laat je verrassen op de vele markten en in de schitterende Chinese tempels en geniet van het veelzijdige streetfood.

Winkelen

In de Thaise hoofdstad kun je dag en nacht winkelen waardoor het ‘the place to be’ is voor shopliefhebbers. Shopping malls schieten als paddenstoelen uit de grond. Zo is CentralWorld het grootste winkelcentrum van Bangkok waar je alle internationale merken kunt vinden.

Heb je liever een markt? Ook hier is veel keus in. Chatuchak Weekend Market is de beroemdste markt in Bangkok met enorm veel kraampjes waar je helemaal los kunt gaan. Het aanbod is zo groot, dat je door de bomen het bos niet meer ziet!

Chatuchak Weekend Market

Wie Bangkok zegt, zegt drijvende markten. Er zijn heel wat drijvende markten, floating markets, in Bangkok waarvan Damnoen Saduak de meest bekende is. Dagelijks varen hier vele bootjes rond en kom je ongelooflijk veel kleuren, geuren en geluiden tegen. De Amphawa markt is een prima alternatief voor Damnoen Saduak, waar minder toeristen komen. Je kunt er zowel varen als over de kade wandelen.

Drijvende markt Damnoen Saduak

Tuk-tuk ritje in Bangkok

Rondscheuren door de chaotische straten van Bangkok in een tuk-tuk is een geweldige ervaring die je absoluut moet meemaken. Zo ontdek je Bangkok optimaal. Daarnaast zijn tuk-tuks overal en snel te vinden voor goedkope prijzen!

Tuk-tuk in Bangkok

Bangkok is een stad van uitersten. Het is een verrassende, bruisende en bijzondere stad die je zeker moet zien én ervaren! Wil jij je ook onderdompelen in deze drukke, levendige miljoenenstad? Bekijk dan snel het aanbod van Corendon.

No comments

Rooftop bars Bangkok

Denk je aan de wereldstad Bangkok, dan denk je vast aan de drijvende markten, ontelbare tempels en het superdrukke verkeer wat hier over de weg ...