Actuele regels voor paspoort en ID-kaart Turkije

2

De Turkije vakantie is helemaal terug van weggeweest. En terecht! De heerlijke stranden, weelderige natuur en de interessante cultuur en historie blijven trekken. Evenals de onnavolgbare All Inclusive kwaliteit in de mooie resorts, de geweldige uitgebreide buffetten en de vriendelijkheid van het personeel en de plaatselijke bevolking. Ze dragen allemaal bij aan een heerlijk verblijf in dit grandioze vakantieland. Dus waar wacht je nog op? We zeggen boeken, inpakken en wegwezen… Maar niet voordat je de geldigheid van je paspoort Turkije hebt gecheckt.

Geldigheid paspoort Turkije

Want een goede reisvoorbereiding, waaronder het controleren van de benodigde reisdocumenten, is het halve werk. Het zou toch jammer zijn dat je je vakantie naar Turkije moet annuleren omdat je niet tijdig hebt gecheckt of je identiteitsbewijs nog geldig is. Want uiteraard is een geldig Nederlands paspoort of een geldige nationale identiteitskaart (ID-kaart) vereist. Daarnaast moet je paspoort minimaal één lege visumpagina hebben. Check dit goed…. Oké, je hebt een geldig identiteitsbewijs maar hoe lang moet je paspoort geldig zijn voor Turkije? Dat is vast en zeker de tweede vraag die bij je opkomt wanneer we het over benodigde reisdocumenten hebben. Zowel je paspoort als je identiteitskaart moeten minstens nog zestig dagen na afloop van de visumperiode geldig zijn. Dit betekent dat je reisdocument bij de aanvang van geldigheid van een nieuw visum nog minimaal acht maanden geldig moet zijn.

Visum Turkije

Naast een geldig Nederlands paspoort of een geldige nationale identiteitskaart dien je voor je Turkije vakantie ook een vooraf goedgekeurd visum in bezit te hebben. Kinderen zijn hierop geen uitzondering, ongeacht welke leeftijd ze hebben. Elk kind, dus ook een baby, dient in het bezit te zijn van een eigen paspoort of ID-kaart en een eigen goedgekeurd visum.
Zorg ervoor dat je het visum (E-visum) vóór vertrek aanschaft. Dit kan tegenwoordig heel gemakkelijk en veilig vanuit je luie stoel. Hiervoor kun je onder andere terecht bij Visa 4 Turkey, een betrouwbare partner van Corendon in Nederland. De website is in het Nederlands. Let er bij de aanvraagprocedure wel op dat de naam wordt gebruikt zoals die in je paspoort vermeld staat en dat ook al de overige gegevens die je invult correct zijn. Wijzigingen zijn achteraf namelijk niet meer mogelijk. De kosten van het visum bij Visa 4 Turkey zijn € 40,95. Dit bedrag kun je op verschillende manieren voldoen: via Ideal, Paypal, MasterCard, Visa of Mister Cash. Het aanvragen doe je gemakkelijk via www.visa4turkey.nl/corendon. Op deze website vind je ook antwoord op al je eventuele vragen. Wanneer je je visum hebt aangevraagd, wordt dit per e-mail naar je toegezonden. Print het visum voor de zekerheid uit en neem het mee naar Turkije. Bij de paspoortcontrole kan de douanebeambte dan meteen zien dat je in het bezit bent van de benodigde papieren. En mochten zich er om een of andere reden problemen voordoen, dan kun je bewijzen dat je in het bezit bent van een visum.

Met een gerust hart naar Turkije

Wij raden je aan niet tot op het laatste moment te wachten en je geldigheid van je paspoort naar Turkije tijdig te checken en je visum ruim voor vertrek aan te vragen. We hopen je met bovenstaande informatie ook antwoord te hebben gegeven op de vraag: hoe lang moet je paspoort geldig zijn voor Turkije? Is alles in orde, dan kun je met een gerust hart naar dit heerlijke vakantieland afreizen. Succes met de verdere reisvoorbereidingen en alvast fijne vakantie!

2 comments

Post a new comment

Kindvriendelijke hotels Ibiza

Kindvriendelijke hotels op Ibiza

De kinderen kijken er vaak vol verwachting naar uit en jij waarschijnlijk ook: vakantie! Ongestoord genieten van zon, zee, strand, natuur en cultuur. Kortom: niets ...