Actuele regels voor paspoort en ID-kaart Tunesië

0
Hammamet

Tunesië is een betoverende bestemming. Een zeer gastvrij land met eeuwenoude tradities en een rijke historie die tot ver voor onze jaartelling teruggaat. Zonaanbidders kunnen terecht bij een van de vele stranden die Tunesië rijk is. Voor de echte cultuurliefhebbers zijn er verschillende bestemmingen in Tunesië. Ben jij op zoek naar een betaalbare bestemming met fantastische stranden? Boek dan Tunesië! Maar voordat je vertrekt naar deze zonovergoten bestemming moet je eerst even checken of je paspoort nog geldig is en of je een visum nodig hebt.

Geldigheid paspoort Tunesië

Heb jij je vakantie naar Tunesië voor 2019 geboekt? Controleer dan welke reisdocumenten je nodig hebt. Je bent namelijk als reiziger zelf verantwoordelijk om bij de betrokken autoriteiten aanvullende informatie in te winnen over reisdocumenten en een eventuele visumplicht. Ook moet je tijdig voor vertrek nagaan of de eerder verkregen informatie intussen niet is gewijzigd. Wat zijn de actuele regels voor een paspoort voor Tunesië? Voor Tunesië heb je in 2019 een geldig paspoort nodig die bij thuiskomst nog geldig moet zijn. Zorg dat je paspoort nog ruim voldoende geldig is voor het geval je verblijf langer mocht duren dan gepland. Wil je naar Tunesië met een identiteitskaart dan adviseren wij je om dit na te vragen bij de betreffende overheidsinstantie. Je paspoort dient minimaal een lege visumpagina bevatten voor een stempel van de douane. Kinderen en baby’s dienen voor reizen naar Tunesië in het bezit te zijn van een eigen paspoort. Reis je alleen met minderjarige kinderen? Sommige landen eisen een verklaring waaruit blijkt dat de meereizende ouder ook daadwerkelijk de ouder is of het gezag heeft. Informeer hiernaar bij de ambassade van Tunesië. Heb je een andere nationaliteit dan de Nederlandse of beschik je over een Nederlands vreemdelingenpaspoort of vluchtelingenpaspoort dan zul je contact op moeten nemen met de ambassade of het consulaat van het betreffende land.

Tunesie

Visum Tunesië

Reis jij in 2019 naar Tunesië, of naar Tunesië via een andere bestemming? Dan is het goed om te weten of je een visum nodig hebt. Ben je in het bezit van een geldig Nederlands paspoort en verblijf je niet langer dan 3 maanden in Tunesië dan heb je geen visum nodig. Ga je langer dan 3 maanden naar Tunesië dan kun voor de juiste informatie contact opnemen met de ambassade van Tunesië in Den Haag. Maak je een tussenstop (transit) op een luchthaven in een ander land op weg naar Tunesië dan dien je bij het consulaat van dat land van tevoren na te gaan of je een visum of transitvisum (ook wel A-visum of doorreisvisum genoemd) nodig hebt.

Hammamet

Met Corendon naar Tunesië

Corendon biedt vakanties aan naar de volgende badplaatsen in Tunesië: Hammamet, Mahdia, Monastir, Nabeul, Port el Kantaoui, Skanes en Sousse. Zo biedt Hammamet naast zon, zee en strand ook voldoende cultuur. Is de badplaats Mahdia een vakantieparadijs met een rijke historie en kun je in Sousse het strand combineren met eeuwenoude tradities. Naast deze badplaatsen biedt Corendon ook excursies aan. Wat dacht je van een kamelentocht door de Sahara of een complete duiktrip in de Golf van Hammamet.

Tunesie

Met een gerust hart naar Tunesië

Hopelijk heb je met bovenstaande informatie antwoord op de vraag hoelang je paspoort geldig moet zijn en of je een visum nodig hebt. Wacht niet tot het laatste moment om te checken of je paspoort nog geldig is en of je een visum nodig hebt. Check alles meteen nadat je je reis naar Tunesië voor 2019 hebt geboekt. Wil je last minute naar Tunesië? Dan is het verstandig om alles eerst te checken voordat je je vakantie boekt. Is alles in orde? Dan kan de voorpret beginnen naar deze betaalbare bestemming met prachtige stranden en een rijke historie.

No comments

Top 5 leukste excursies op Bali

Op het prachtige Indonesische eiland Bali is ontzettend veel te zien en te doen. Natuurlijk geniet je er van het mooie weer en de paradijselijke ...