5 tips voor jouw droomvakantie

0
Zonsondergang

Je werkt het hele jaar door keihard zodat je tijdens je vrije dagen kan genieten van je welverdiende rust op vakantie. Helaas vallen sommige vakanties tegen, waardoor je met een vervelende nasmaak weer terug naar huis gaat. Zonde! Het is echt mogelijk om je droomvakantie te beleven zonder dat je hier heel veel moeite voor hoeft te doen. Volg deze 5 tips voor jouw droomvakantie en het moet helemaal goed komen!

 

#1 Voldoende budget voor jouw droormvakantie

Meteen één van de minder leuke aspecten maar wel heel belangrijk bij het plannen van je droomvakantie: kies voor een bestemming die bij je budget past. Droom je van mooie stranden met een azuurblauwe zee maar red je het budgettechnisch niet om ver te vliegen (verder vliegen is vaak een stuk duurder)? Zoek dan een bestemming dichterbij huis die dit ook heeft. Zo vind je in Griekenland de mooiste stranden van Europa. De zee is hier super helder en het stand is er prachtig. Griekenland is een heel betaalbare vakantiebestemming waardoor je niet bij elke euro na hoeft te denken of je hem wel uit kunt geven. Dit zorgt ervoor dat jouw droomvakantie een stuk relaxter verloopt!

Droomvakantie Strand

#2 Overleg over jullie verwachtingen

Of je nu alleen met je partner, met het hele gezin of met een groep vrienden gaat, het is altijd belangrijk om voor het boeken van je droomvakantie even samen te gaan zitten. Vraag aan iedereen wat hij verwacht van de vakantie en kies daarna pas voor een bestemming. Door van tevoren te bespreken wat iedereen wil gaan doen, voorkom je teleurstelling als je al eenmaal op de vakantiebestemming bent aangekomen. Blijf ook tijdens de vakantie regelmatig overleggen. Vraag waar iedereen zin in heeft en doe allemaal af en toe wat water bij de wijn. Zo wordt het voor iedereen een droomvakantie!

Vrienden in de Zee

#3 Kies de juiste bestemming

Deze tip sluit helemaal aan bij tip 2. Wil jij graag een vakantie vol cultuur en tradities? Dan is een vakantie naar bijvoorbeeld Bali een geweldige optie. Wil je juist liever alles even helemaal loslaten en vooral tot rust komen? Dan is een all inclusive hotel in Turkije waarschijnlijk veel meer jouw droomvakantie. Door goed te bedenken wat je tijdens je vakantie wilt doen, zorg je ervoor dat je de juiste keuze voor een bestemming maakt. Houd ook rekening met het klimaat en het seizoen waarin je wilt gaan. Op Bali regent het bijvoorbeeld een aantal maanden per jaar flink en dus is het slim om dit van te voren goed uit te zoeken.

 

#4 Plan niet heel de vakantie vol

Als je dan eindelijk besloten hebt waar je naartoe wilt, is het de kunst om tijdens de vakantie zelf niet alle dagen vol te plannen. Natuurlijk wil je van alles zien en doen, maar juist een volle planning kan voor onnodige stress zorgen. Op het prachtige Curaçao is bijvoorbeeld van alles te doen. Je kunt er duiken, met een auto het eiland verkennen, winkelen, mountainbiken en ga zo maar door. Het is verleidelijk om alles te doen wat je leuk vindt, maar je beleeft toch echt pas een droomvakantie als je genoeg rust neemt. Plan om de dag een activiteit in en doe het op de tussenliggende dagen rustig aan. Zo weet je zeker dat je heerlijk ontspannen terug naar huis gaat en dat je vol enthousiasme kunt vertellen over jouw droomvakantie.

Kade van Willemstad

#5 Geniet en laat het dagelijkse leven los

Misschien een open deur maar het zou je verbazen hoe weinig mensen hun dagelijkse leven op vakantie los kunnen laten. Snel in de ochtend je e-mail checken, elke dag een update op Facebook posten of via Whatsapp constant in contact staan met het thuisfront is niet bevorderlijk voor een ontspannen droomvakantie. Laat de boel de boel en spreek met jezelf af dat je hooguit één keer per dag al je nieuwe berichten checkt. Hierdoor geniet je veel meer van alles wat er om je heen gebeurt en je zult merken dat je veel makkelijk in de vakantiestemming komt.

 

Een droomvakantie beleven hangt niet af van je bestemming. Overal kun je genieten, het vergt alleen een goede voorbereiding!

No comments