Mobiel internet op vakantie

0
Wifi teken

Yes, de vakantie is geboekt! Tijd om te beginnen met alle voorbereidingen. Op tijd je koffer inpakken, genoeg zonnebrand inkopen en alles checken wat betreft mobiel internet op vakantie zodat je in contact kunt blijven met het thuisfront. Dat laatste is vanaf medio 2017 verleden tijd, want je kunt met je eigen bundel overal in de EU gebruikmaken van goedkoop mobiel internet. Lees snel verder voor alle info omtrent goedkoop internet in het buitenland!

Vakantie is vaak stressen voordat je daadwerkelijk in de auto of het vliegtuig zit. Heb je alles wel meegenomen? Zwemkleding? Slippers? Zonnebrand? Om je te helpen de vakantiestress wat te verminderen kun je dit inpaklijstje gebruiken.

Inpakstress

Bron: Hello Anco

Internet op vakantie

Nu het inpakken van je koffer geen stressfactor meer is, kun je je helemaal focussen op het zo laag mogelijk houden van je telefoonrekening in het buitenland. Want ja, dat is even wat anders dan gewoon thuis. Voorheen kostte het behoorlijk wat geld om in het buitenland te roamen. Mobiel internetten en bellen op het netwerk van een buitenlandse telecomaanbieder bracht extra (hoge) kosten met zich mee, omdat dit altijd buiten je bundel viel.

Roamen op vakantie

Bron: What’s your tech

Maar sinds kort is het voorstel ‘Roam Like at Home’ (RLAH) aangenomen. Door deze nieuwe regel zijn de kosten van het dataverbruik maximaal 6,05 cent per MB. Dat betekent dat je in de hele EU vanaf 15 juni 2017 kunt roamen zoals thuis. Dit is voor iedereen met een mobiel abonnement van een Europese telecomaanbieder. Er gelden dan binnen de EU dezelfde tarieven zoals thuis zonder dat er limiet is in tijd of volume. Geen extra kosten voor mobiel internet dus tijdens je vakantie in Spanje, Bulgarije, Griekenland, Portugal of Cyprus. Kun je het geld dat je bespaard hebt, uitgeven aan een lekker ijsje!

Handige apps voor tijdens je vakantie

Ga je al vóór 15 juni dit jaar op vakantie of schakel je liever je mobiele data uit? Dan kunnen deze handige ‘offline’ apps je helpen tijdens je vakantie:

  • De navigatie-app ‘Here’: voor vertrek kun je wegenkaarten downloaden van je vakantieland die je ter plaatsen offline kunt gebruiken. Sinds de update van Google Maps heb je met deze app ook de mogelijkheid om offline de weg te zoeken. Je downloadt geen hele landkaarten, maar een afgebakend gebied waarbij je ook de routefuntie kunt gebruiken. Nooit meer verdwalen dus!
  • Vreemde valuta berekenen met ‘XE Currency’: door de euro hoeven we niet zo vaak meer geld te wisselen of om te rekenen tijdens de vakantie. Maar er zijn nog steeds genoeg prachtige bestemmingen waar (nog) niet met de euro betaald wordt. Denk bijvoorbeeld aan de Lira in Turkije, de Roepie in Sri Lanka of de Dirham in Marokko. Download de handige gratis app XE Currency zodat je precies weet of je niet teveel betaalt voor dat leuke souvenirtje voor thuis.
  • Makkelijk vertalen met ‘Google Translate Word Lens’: met het Nederlands kom je helaas niet zo ver als dat je zou willen en ook het Engels is soms niet genoeg. Tijd dus om één en ander te vertalen met de Google Translate app. Naast de normale app waarbij je zo’n 50 talen offline kunt vertalen is Google nu ook eigenaar van de Google Translate Word Lens. Houd de lens voor het te vertalen woord en voilà, de zin is ontcijfert!
  • Vind alle openbare wifi-netwerken met de ‘Wifi Finder’-app: download voor vertrek de database en vind gemakkelijk een openbaar wifi-netwerk op jouw vakantiebestemming. Houd er wel rekening mee dat niet al deze netwerken altijd veilig zijn.
Apps

Bron: Oaseas

Wifi op vakantie

Ook wifi op de bestemming is natuurlijk mogelijk. Wil je niet uit je hotel om een berichtje te sturen naar het thuisfront? Kies dan uit het Corendon aanbod bijvoorbeeld één van deze leuke accommodaties mét wifi:

Bulgarije

Griekenland

Spanje

Turkije

Wifi op vakantie

Bron: Gadgetgoeroe

Fijne vakantie!

Kopfoto: iStock

No comments